AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Poznata Oskarovka je podvukla da je to “igranje s vatrom” te dodala da kao majka šestero djece – “koja su sva rođena u stranim zemljama i ponosni američki građani” – vjeruje u potrebu za nacionalnom sigurnošću, ali da odluke treba da se baziraju na činjenicama, a ne na osnovu straha.

Ovo je prvo obraćanje glumice otkako je podnijela zahtjev za razvod od glumca Brada Pitta. Angelina i Brad imaju troje usvojene djece iz Etiopije, Kambodže i Vijetnama i troje bioloških mališana koja su rođena u Francuskoj i Namibiji, piše “Avaz“…

“Također, želim da znam da će djeca izbjeglice, koja ispunjavaju uvjete za dobijanje azila, uvijek imati priliku da iznesu svoj slučaj saosećajnoj Americi. I da možemo da osiguramo državnu sigurnost bez odbacivanja građana čitavih država, čak i beba, zbog straha da nije sigurno da posjete našu državu na osnovu geografije ili religije”, kazala je slavna glumica.

Podsjetimo, predsjednik SAD Donald Trumpova dao je uredbu koja zabranjuje građanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena ulazak u SAD na 90 dana. Prijem izbjeglica je prekinut na 120 dana, dok je ulazak sirijskim izbjeglicama zabranjen na neodređeni vremenski period.