Angelina otkazala vjenčanje, ne želi biti dio familije koja podupire mržnju

Podijelite vijest

angelina

Glumica Angelina Jolie navodno je otkazala svoje vjenčanje s Bradom Pittom.

Showbiz Spy se glumica u posljednje vrijeme često sukobljava s Bradom zbog njegove porodice. Naime, glumica ne može podnijeti to što njegova porodica redovno odlazi u crkvu kod kontroverznog pastora Johna Lindella.

Lindell je poznat po tome da je javno širio mržnju prema homoseksualcima i žestoko se protivi gay brakovima. Bradova mama Jane, tata Bill, brat Doug i sestra Julie svi posjećuju pastorovu kontroverznu crkvu u Springfieldu.

Liberalna Angelina ne može se nositi s tim i ljuta je zbog podrške koji oni pružaju Lindellu. Zbog toga je i otkazala vjenčanje jer ne želi biti dio porodice koji podupire mržnju.

Dvadeset i tri lokalna pastora tražila su Lindella da prestane s javnim govorom mržnje. Ova crkva i njena kontroverzna ekstremna stajališta došla su u oči javnosti 2012. godine kada je Bradova majka poslala pismo lokalnim novinama u Springfieldu u kojem je pohvalila predsjedničkog kandidata Mitta Romneyja zbog njegovog “kršćanskog uvjerenja o homoseksualnosti” i protivljenju pobačajima.

Index.hr