Anti-ejdž proizvodi koje treba da koristite u 20im, 30im i 40im

Opcija je više nego ikad, pa je velika dilema kako odabrati pravi proizvod koji vam odgovara i kako da ga koristite…

Posjete kozmetičaru i pravilna njega jasno definišu kožu koja izgleda sjajno, ali to nije uvijek tako lako postići. Dermatolog Debora Dželman iz Njujorka predstavila je svoje istraživanje koje ukazuje na to koje proizvode bi trebalo da koristite za kožu u skladu sa svojim godinama.
U dvadesetim

Krema za sunčanje i antioksidansi

Prevencija oštećenja kože izazvana sunčevim zracima je veoma važna u dvadesetim. Sunce izaziva brže starenje kože, jer oštećuje elastin koji ona posjeduje. Koristite obavezno kreme sa zaštitnim faktorom i antioksidantski serum koji će kožu osloboditi slobodnih radikala. Vitamin B3 je takođe obavezan ukoliko želite da spastite kožu od prevremenog starenja.

Salicilna kiselina

Proizvodi koji uključuju glikolnu ili salicilnu kiselinu otklanjaju sloj mrtve kože sa površine tako ostavljajući prostora za nove ćelije koje će učiniti kožu svježom i lijepom. Ovo takođe pomaže i kada je reč o aknama. Koristite proizvode sa salicilnom kiselinom nakon jutarnjeg čišćenja lica.

U tridesetim

Retinol

Ovaj sastojak ne samo da je antioksidans, već tretira diskoloraciju kože, bore i akne jer poboljšava proizvodnju kolagena. Uključite ga u vašu noćnu rutinu čišćenja lica.

Pilinzi

Kada zakoračite u tridesete, nije dovoljno da samo određenim kiselinama otklanjate mrtve ćelije, potrebno vam je nešto konkretnije. Koristite neke od “sonic cleansing” aparata ili obične pilinge sa grubljim česticama.

Peptidi

Peptidi su odličan sastojak koji treba da dodate rutini čišćenja lica, pogotovu kada je reč o borama oko očiju, pošto oni pomažu proizvodnji kolagena, a dobri su i u prevenciji nastajanja bora.

U četrdesetim

Faktor rasta

Molekuli postoje u svim ćelijama, a kada aktivne serume dodate njezi lica, oni regenerišu ćelije, pomažu u sentezi proteina i pospešuju proizvodnju kolagena. Drugim riječima, kao peptidi na sterodidima.

Kofein

Kofein je više od jutarnjeg buđenja. Kreme i gelovi za predeo oko očiju koji sadrže kofein u sebi su veoma delotvorni – sjajna je ideja držati ih u frižideru kako biste dodali i efekat hlađenja tokom nanošenja.

Blaga sredstva za čišćenje

Veoma je važno da ne skidate grubo prirodna ulja sa kože, koja postaju sve dragocenija kako starite. Ako previše čistite kožu, omogućavate slobodnim radikalima da je učine starijom, ali ujedno je i isušujete. Koristite sredstva koja sadrže glicerin i ceramide.