Apel građanima da pomognu u nabavci somuna

ra
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

I ovog ramazana Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj realizirat će brojne aktivnosti na području svoga djelovanja, ali i u Doboju i Tesliću.

Zbog teške finansijske situacije i u vanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa, iz ove humanitarne organizacije su uputili apel svim dobrim ljudima da pomognu u nabavci iftarskih somuna za sve korisnike narodne kuhinje, ali i za socijalno ugrožene porodice.

Omerović: Potrebna pomoć
Omerović: Potrebna pomoć

– Ovo je samo nastavak naše prošlogodišnje akcije da simboličnim donacijama pomognu u radu naše kuhinje, postačima i socijalno ugroženim porodicama u drugom entitetu. Tako se donacijom 16 KM osigurava 25 somuna, 50 somuna za 32 KM, 75 somuna za 48, a 100 somuna za 64 marke. Svi koji žele, svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na broj žiroračuna 199 046 00044621 94. Uplatu je moguće izvršiti i u kancelariji „Merhameta“ u Maglaju – rekla nam je Sanela Omerović, direktorica RO „Merhameta“ Maglaj.

Podjela paketa
Podjela paketa

Prema njenim riječima, ni u najtežim danima pandemije narodna kuhinja nije prestajala s radom i osiguravanjem redovnih obroka za oko 170 korisnika. Sve to zahvaljujući stalnim donatorima, privrednicima, ali i inozemnim partnerskim organizacijama.

– Zahvaljujući organizaciji „Bosansko-kanadsko humanitarno društvo“ iz Toronta, ramazan smo započeli podjelom 200 prehrambeno-higijenskih paketa u vrijednosti 10.000 maraka – ističe Omerović.

Umanjena ili neredovna sredstva, kako s nivoa Općine tako i Zeničko-dobojskog kantona, dovode ovu humanitarnu organizaciju u vrlo tešku situaciju. U pitanje se dovode redovno plaćanje električne energije, komunalnih usluga, redovne analize hrane, dezinfekcija i održavanje vozila.