Portal 072info

APEL PORODICE ŽIGONJA Zbog produženja Ajdinovog boravka u klinici potrebna pomoć!

APEL PORODICE ŽIGONJA Zbog produženja Ajdinovog boravka u klinici potrebna pomoć!

U nastavku prenosimo objavu Ajdinovog oca, bez intervencija:

Dragi nasi prijatelji i dobri ljudi danas smo trebali biti otpusteni iz Bolnice i sve je bilo spremnom,medzutim zbog toga sto Ajdin poslije katetera nije mokrio,odnosno jako slabo,a pratilo se ovih dana kako i koliko mokri i doslo se do jednog zakljucka,a na osnovu njega nas boravak ce biti produzen za 15-tak dana.

Zbog bolesti SPINE BIFIDE koja je povezana sa urinarnim infekcija,te zbog ne mogucnosti kontrolisanja mokrenja i stolice kod Ajdina uradjeno je niz pretraga i testova na mokrenje tokom citavog danasnjeg dana i doslo se do zakljucka koji je vrlo bitan i zbog kojeg zahtijevaju da ostanemo jos nekoliko sedmica.

Kod Ajdina je problem sto ne izmokri svu mokracu iz mjehura i ostane uvijek neki 300-350 ml mokrace u mjehuru,te se naknadnim punjenjem mjehura unesenjem tecnosti mjehur sam otvori od pritiska i izmokri opet sve do nekih 300 ml,koji opet ostaje u mjehuru i tako svo vrijeme.

Posto je Ajdinova operacija koja je bila i na kojoj je otklonjen 5-ti prsljen koji je bio zadebljan i stvarao pritisak na zivce koji imaju veze sa kontrolisanjem mokrenja i donjeg dijela tijela,te se kicma ispravila,oni su dosli do zakljucka da mozda Ajdinu nakon povratka osjecaja u lijevoj nozi se vrati i osjecaj za mokrenje,ali da to Ajdin ne zna jer se mjehur nikad nije u potpunosti ispraznio,pa sad zele da jos sve ispituju te da ga izmokravaju jednomratnim kateterom koji cemo i mi sami nauciti koristiti,a sve u svrhu da se sacuva pritasak na mokracni mjehur koji je opterecavao bubrege,da se kasnije ne daj Boze nebi doslo do dijalize ili jos nekog lijecenju.

Jako smo se prepali novonastale situacije,ali smo isto tako odlucni da samnjimo bilo kakav rizik napada bubrega,te da se nasem Ajdinu na sto bolji nacin olaksa dalji tok zivota.

Mi sad stvarno ne znamo,niti znaju svi ovdje koliko ce sve ovo kostati,ali cemo svakako uviniti sve uz Allahovu pomoc i vasu u koju se uzdamo da cemo i ovu prpreku rijesiti.

Ja cu navjerovatnije kuci za koji dan,Ajdinu istice revizija invalidnosti i da sredim sve oko svog posla te se nadam da cete biti uz nas kao i uvijek.

Za sve ljude koji zele pomoci mogu to uraditi uplatama na Ajdinove racuna za BiH i za Inostranstvo:

#Za_uplate_iz_BiH
Intesa SanPaolo Banka
Na ime: Ajdin Zigonja
Racun banke: 154-001-00000019-10
Broj tekuceg racuna: 915791Z1Z66413.

#Za_uplate_iz_inostranstva:
Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo.
Primatelj: Ajdin Zigonja, Reisa Causevica 11
IBAN: BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Za sve informacije mozete se obratiti meni ocu Ajdina-Žigonja Elvis
Kontakt viber telefon:+38762062226
Meil:zigonje@gmail.com

Ja vas molim da #PODIJELITE ovaj post sto vise puta i tako stvorite mogucnost sto vecoj pomoci nasem Ajdinu i nama.

Podijelite članak

Počitajte još

Nedostaju sredstva za pregled dječaka: Ajdinovi zglobovi u sve lošijem stanju

072info

BUDIMO HUMANI Mali heroj iz Zenice Ajdin Žigonja ponovo treba našu pomoć

072info

Elvis Žigonja: Djeca umiru, liječe se SMS-ovima, kako je moguće da vaš službeni vozni park košta nekoliko stotina hiljada

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box