Apel za pomoć: Pomozimo Zeničaninu Ismetu Deliću

„Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu“. Često čujemo ili izgovaramo ovu poslovicu i to sve češće, kako nam okruženje sve više zaokupljaju okolnosti u kojima život „razvlačimo“ od prvog do prvog, svakodnevno stahujući da ćemo imati neke neplanirane troškove, kao što su oni koji iskrsnu pred čovjeka kada oboli.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Želje je imao i 61-godišnji Zeničanin, Ismet Delić. Od maja ove godine, ostala mu je samo ona najvažnija.

Nakon Armije, u kojoj je proveo skoro četiri ratne godine i sa ranama zadobijenim na ratištu, nije se uspio zaposliti, pa se snalazio radeći sve i svašta.

Problem je nastao kada je Ismet, radeći u jednoj autolakirerskoj firmi u Hercegovini, prilikom brušenja udahnuo željeznu prašinu i tako trajno oštetio sluznicu disajnih puteva. Zbrinut je u mostarskoj bolnici, uslijed gušenja. U Zenici je podvrgnut traheotomiji, odnosno hirurškom postupku pri kojem se na dušniku pravi otvor kroz rez na vratu. Liječenje se nastavlja uz velike troškove, koje ovaj 60-godišnjak, ratni vojni invalid koji živi sam i s primanjima od 40 konvertibilnih maraka invalidnine, s teškom mukom pokriva.
S obzirom da nije u stanju pričati i stanje je po svoj prilici neće ni promijeniti, ljekarski mu je preporučena, između ostalog, nabavka govornog aparata, koji košta, za Ismeta fantastičnih – 1.170 maraka.

Ako možete pomoći našem sugrađaninu, Ismetu Deliću, možete uplatiti sredstva na račun, otvoren kod Unikredit banke, broj 3389002554774952.
Možete mu se javiti i na broj mobilnog telefona: 066/ 914 – 561

Zenicainfo