Apel za pomoć: Pomozimo Zeničaninu Ismetu Deliću

„Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu“. Često čujemo ili izgovaramo ovu poslovicu i to sve češće, kako nam okruženje sve više zaokupljaju okolnosti u kojima život „razvlačimo“ od prvog do prvog, svakodnevno stahujući da ćemo imati neke neplanirane troškove, kao što su oni koji iskrsnu pred čovjeka kada oboli.

Želje je imao i 61-godišnji Zeničanin, Ismet Delić. Od maja ove godine, ostala mu je samo ona najvažnija.

Nakon Armije, u kojoj je proveo skoro četiri ratne godine i sa ranama zadobijenim na ratištu, nije se uspio zaposliti, pa se snalazio radeći sve i svašta.

Problem je nastao kada je Ismet, radeći u jednoj autolakirerskoj firmi u Hercegovini, prilikom brušenja udahnuo željeznu prašinu i tako trajno oštetio sluznicu disajnih puteva. Zbrinut je u mostarskoj bolnici, uslijed gušenja. U Zenici je podvrgnut traheotomiji, odnosno hirurškom postupku pri kojem se na dušniku pravi otvor kroz rez na vratu. Liječenje se nastavlja uz velike troškove, koje ovaj 60-godišnjak, ratni vojni invalid koji živi sam i s primanjima od 40 konvertibilnih maraka invalidnine, s teškom mukom pokriva.
S obzirom da nije u stanju pričati i stanje je po svoj prilici neće ni promijeniti, ljekarski mu je preporučena, između ostalog, nabavka govornog aparata, koji košta, za Ismeta fantastičnih – 1.170 maraka.

Ako možete pomoći našem sugrađaninu, Ismetu Deliću, možete uplatiti sredstva na račun, otvoren kod Unikredit banke, broj 3389002554774952.
Možete mu se javiti i na broj mobilnog telefona: 066/ 914 – 561

Zenicainfo

Copy
Prethodni članakNana Amela Tuke: U Modrinji kod Kaknja niko u selu ne spava kad moj unuk trči
Sljedeći članakGranična policija zapošljava još 250 policajaca i 10 mlađih inspektora