Portal 072info

APEL ZA POMOĆ: Pomozite porodici Osmanović

Svjedoci smo velike ekonomske krize koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, kako prije, tako i nakon majskih poplava koje su odnijele veliki broj kuća, te stanovništvu nanijele veliku materijalnu štetu.

Tokom poplava u Bosni i Hercegovini, krov nad glavom izgubila je i porodica Osmanović iz Tuzle, koja je danas nastanjena u Zenici sa dvoje bolesne djece, te im je svaka pomoć dobrodošla, a istu su došli  potražiti na vrata Portala 072info.

Selma Osmanović (9) i Muhamed Osmanović (3), oboljeli su od astme, a bolest je nastala pri samom rođenju ovo dvoje maloljetne djece. Astma je hronična bolest koju karakteriše upala disajnih puteva u plućima i grčenje mišića koji okružuju ove disajne puteve. Upala se javlja kada nadražena tkiva oteknu i proizvode dodatnu sluz, stvarajući stanje poznato kao bronhokonstrikcija.

Selma i Muhamed su primorani da tokom života žive na pumpicama i lijekovima koji su im propisani od strane doktora, a jedan paket svih lijekova i pumpica košta 350,00 KM.

Roditelji ovo dvoje djece su nezaposleni, ali su spremni raditi bilo koji vid posla, te na taj način pomoći svojoj djeci da bar mogu da žive na pravi način.

Porodica Osmanović je nakon dolaska iz Tuzle pronašla smještaj u Zenici, koji plaćaju mjesečno 45,00 KM, iako nemaju nikakvih primanja tokom boravka u Zenici.

Svaku novčanu ili materijalnu pomoć možete donirati majci ovo dvoje djece, te je kontaktirati na broj telefona: 064/42 82 119.

Budite humani i pomozite na bilo koji način porodici Osmanović, te donirajte onoliko koliko možete.

Podijelite članak