Aplikacija za smartphone upozorava korisnike da gledaju naprijed dok hodaju

Korisnici mobitela s operativnim sistemom Android koji instaliraju aplikaciju Digital Wellbeing dobijat će upozorenja da gledaju naprijed dok hodaju.

Funkcija koja je osmišljena kako bi povećala sigurnost korisnika mobitela trenutno je u fazi razvoja i dio je aplikacije Digital Wellbeing namijenjene uređajima s operativnim sistemom Android. Ova aplikacija ima za cilj da upozori korisnike da ne gledaju mobitele, odnosno da gledaju naprijed dok hodaju.

Funkcija je nazvana “Heads Up”, što u prijevodu znači “glavu gore”, a integrisana je u aplikaciju Digital Wellbeing dizajniranu da pomogne korisnicima da prate i kontrolišu koliko koriste svoje mobitele.

Na primjer, moguće je ograničiti vrijeme upotrebe određene aplikacije, utišati notifikacije u određenim vremenskim periodima i slično. Notifikacije nove funkcije će biti moguće uključiti i isključiti u postavkama mobitela.

Korisnik Twittera Jay Prakas Kamet je objavio screenshotove nakon što je uočio novi update na svom mobitelu Google Pixel 4a.

Među notifikacijama su poruke “budite pažljivi”, “gledajte prema naprijed”, “pazite kuda hodate” i slično, a prate ih emotikoni.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakNe postoji nijedan dokaz da “AstraZeneca” vakcine utiču na sterilitet
Sljedeći članakPrognoza za naredne dane: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?