Portal 072info

Appleov 5G iPhone stiže 2020. godine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo je napouzdaniji izvor informacija o Appleovim uređajima, a sada tvrdi da će se prvi 5G iPhonei pojaviti 2020. godine. Već ranije smo čuli da bi Apple mogao ponuditi 5G iPhone do 2020. godine, ali se navodilo da bi koristio Intelov radio čip, ali je kasnije postalo jasno da se to neće dogoditi jer se Apple udružio s Qualcommom te time prisilio Intel da prestane proizvoditi svoje 5G modeme. To ima svoju cijenu jer je Apple pristao riješiti sve svoje nesuglasice i tužbe protiv Qualcomma te je potrošio najmanje 4,5 miliona dolara da osigura saradnju kompanije koja proizvodi čipove, a sve za dobro iPhonea.

Kuo tvrdi da je 5G iPhone u planu te da će manji 5,4-inčni i veći 6,7-inčni iPhone podržavati 5G mrežu i stići 2020. godine. To zvuči kao da će se XS dodatno smanjiti, a model Max dodatno porasti. Jedan od tri modela iPhonea će biti jeftiniji 6,1-inčni nasljednik iPhonea XR i ostat će na LTE podršci. Također, bit će dostupan u “živim” bojama te će koristiti OLED ekran, dok aktuelni XR koristi jeftiniji LCD panel.

To znači da će svaki model iPhonea 2020. godine imati OLED ekran, a Kuo očekuje da će svi modeli do 2021. godine podržavati 5G mrežu. Apple ima šansu preći s Qualcommovih na svoje vlastite modeme 2022. ili 2023. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME