APSURD | 9 dana od izbora: Niko ne zna zvanične rezultate izbora u ZDK, osim SDA 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

I dok niko ne zna rezultate Općih izbora održanih u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, uprkos činjenici da je od izbora prošlo devet dana, očigledno je da neki, ipak, “znaju rezultate” i prije Centralne izborne komisije BiH.

U prilog tome ide činjenica da se SDA ZDK oglasila saopćenjem za javnost, navodeći kako je Kantonalni odbor SDA ZDK pokrenuo konsultacije o formiranju nove vlade kantona.

-Proteklih nekoliko dana obavljeni su vrlo konstruktivni i korektni razgovori s potencijalnim partnerima u budućoj skupštinskoj većini, a sve s ciljem što bržeg formiranja nove Vlade ZDK pred kojom je ogroman posao – nastaviti putem dosadašnje kantonalne vlade predvođene SDA u realizaciji postojećih, ali i implementiranju drugih projekata bitnih za bolji život svih građana u ZDK – navode, između ostalog, u saopćenju ZDK. 

Simptomatično je da, nakon haosa sa GIK Zenica i prebacivanjem vreća sa glasačkim listićima u Sarajevo, samo u SDA ZDK imaju saznanja o broju osvojenih mandata kako svoje tako i drugih stranaka.

Nakon jasnih pokazatelja da je u Zenici izborni proces protekao sa malverzacijama, pa tako, naprimjer, Mirzet Skopljak nije dobio nijedan glas u mjestu gdje je rođen, iako prema obrascu predsjednika biračkog odbora ima 71 glas.

Sve to nije sporno SDA-u, ali užurbano formiranje vlasti i prije zvanične objave rezultata očigledno je njihov jedini prioritet što u konačnom još jednom dokazuje da ih, zapravo, zanimaju samo fotelje i vlast.