Arapski mediji: Al Nassr stupio u ozbiljne pregovore s Pjanićem, euforija među navijačima

Screenshot 1 50

Al Bayan, popularni dnevni list iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je da je saudijski klub Al Nassr FC stupio u ozbiljne pregovore s bh. veznjakom Miralemom Pjanićem, što je izazvalo pravu pometnju na društvenim mrežema među navijačima tog kluba. Vijest je istaknuta na naslovnici, a navodno je jedan od najpopularnijih klubova u Aziji ozbiljno zainteresovan za bh. reprezentativca koji ima minornu minutažu u Barceloni te su ga već i kontaktirali.

Pjanićev ugovor s Barcom važi još tri godine, ali jasno je da trener Ronald Koeman ne računa ne njega i dok je Nizozemac na klupi, teško je vjerovati da će se Miralemova uloga rezerviste značajnije promijeniti. Iako klub poput Al Nassra Pjaniću može ponuditi izdašnu platu o kojoj bi vrijedilo razmisliti, bh. reprezentativac ima tek 31 godinu i teško je vjerovati da bi u ovoj fazi karijere razmišljao o odlasku u Saudijsku Arabiju.

Ipak, vijest o mogućem transferu Pjanića izazvala je euforiju i lavinu komentara među pristalicama saudijskog kluba koji su ga pozdravljali i već mu poželjeli dobrodošlicu.

Brojni navijači Al Nassra poželjeli su Pjaniću dobrodošlicu (Foto: Twitter)
Brojni navijači Al Nassra poželjeli su Pjaniću dobrodošlicu (Foto: Twitter)

Aktuelni trener kluba je Brazilac Mano Menezes, a na klupi Al Nassra sjedili su i stručnjaci iz regiona, poput Dragoslava Šekularca, Zorana Mamića i Ljubiše Tumbakovića, dok je među poznatijim imenima u posljednje vrijeme bio angažovan i Italijan Fabio Cannavaro.

Al Nassr je jedan od najvećih klubova u Aziji, a titulu kontinentalnog prvaka osvajao je dva puta. Zanimljivo, za njih je kratko nastupao i nekadašnji as Barcelone Hristo Stoichkov, koji je, baš kao i Pjanić, na dresu Blaugrane nosio broj osam.