Portal 072info

“ARCELOR MITTAL” ZENICA: Radnicima će kasniti plaće, mogući protesti

Zbog izuzetno složene poslovne situacije u kojoj se kompanija “Arcelor Mittal” Zenica nalazi posljednjih mjeseci, isplata plaća radnicima za mart bit će prolongirana za oko sedam dana, saznaje “Dnevni avaz”.

Ovo obavještenje dobili su radnici, ali i Sindikat radnika “Arcelor MIttala”. To je u izjavi za naš list potvrdio Zuhdija Kapetanović.

– Dobili smo dopis da bi plaća mogla kasniti sedam dana. Navodno je svemu uzrok kvota izvoza čelika u EU, ali i dešavanja na Kosovu, tako nam je rečeno – smatra Kapetanović.

Zbog novonastale situacije, Sindikat je jučer imao i vanrednu sjednicu, na kojoj su donijeli plan djelovanja.

– U ponedjeljak imamo sastanak s menadžmentom kompanije, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi. Jedino je sigurno, ako plaće ne budu isplaćene po planiranom roku, odnosno najkasnije do 10. aprila, u četvrtak počinjemo s protestima – najavljuje Kapetanović, ističući da će protesti trajati svakog dana dok ne dobiju plaće.

U vezi s razlozima kašnjenja plaća kontaktirali smo i “Arcelor Mittal”, a portparol kompanije Alena Kahrimanović kazala je da nam na upit može odgovoriti tek u ponedjeljak.

Dnevni avaz – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 223
    Shares

Počitajte još

Održana “Sedmica zdravlja 2019” ArcelorMittal Zenica

072info

ZENICA Nova sezona grijanja starta početkom iduće sedmice

072info

Uskoro puštanje kotlova u rad: Sve spremno za novu grijnu sezonu u Zenici

072info