portal hd00 16 40 21still2040 1624635445
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Dok vlasti naše zemlje i dalje čekaju na donacije vakcina, nerijetko privatne kompanije rade njihov posao fokusirajući se na zdravlje radnika koje je preduvjet za opstanak i razvoj privrede. Najnoviji primjer stiže iz Zenice.

Ne čekajući nabavku vakcina menadžment ArcelorMittala omogućio je u Srbiji vakcinaciju 2.350 direktno zaposlenih radnika kompanije:

“Vakcinacija je dogovorena u Srbiji. Zaista bih iskoristio priliku i pozvao vas sve da se vakcinišete zajedno sa članovima porodica. Kompanija će organizovati prijevoz, naknadu za hranu, vodu, sve što vam treba da biste putovali i udobno se vratili”, izjavio je generalni direktor ArcelorMittala Nikhil Mehta.

Priliku za vakcinaciju iskoristili su i članovi Sindikata, ali i penzioneri Mittala. Pohvalnim smatraju brigu kompanije koja je obavezu države preuzela u svoje ruke.

“Ono što bih sugerisao jeste da svi koji imaju pasoše, ponesu pasoše jer se piše broj pasoša u potvrdu o vakcinaciji tako da prilikom putovanja neće imati nikakavih problema”, izjavio je Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata ArcelorMittala Zenica, dok je generalni direktor Nikhil Mehta dodao:

“Do sada smo izgubili sedam kolega i zaista više ne moćemo priuštiti dodatne gubitke.  Moramo se brinuti o sebi i o svojim članovima porodice.”

Ostaje otvoreno pitanje kada će, za razliku od brojnih privatnih kompanija, vlasti ove zemlje početi ispunjavati obavezu masovne zaštite zdravlja svog stanovništva.