Portal 072info

ARCELORMITTAL ZENICA: Upriličeno potpisivanje ugovora za izgradnju novog filtera za Sinter mašinu br.5 (FOTO)

U zgradi direkcije kompanije ArcelorMittal Zenica danas se održala ceremonija svečanog potpisivanja ugovora vezanog za početak implementacije projekta za zaštitu okoliša „Ugradnja novog filtera za Sinter mašinu br.5“ u pogonu Priprema rude i Aglomeracija, ArcelorMittal Zenica.

Kako su istakli danas na svečanoj konferenciji,ovo je izuzetno važan projekat iz oblasti zaštite zraka kako za Kompaniju tako i užu lokalnu zajednicu, Grad Zenicu, Zeničko-Dobojski Kanton i Federaciju BiH u cjelini. Ukupna vrijednost projekat, dodaju preko 6 miliona KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prisutnima je na današnjoj ceremoniji prisustvovao ministar Zoran Dulajić, gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, predstavnici firme FLSmidthiz Danske, te su se predstavnici projekta predstavili te istakli osnovne pretpostavke vezane za ovaj projekat.

Ugovor ovog važnog projekta potpisali su sa predstavnicima svjetski renomirane kompanije FLSmidthiz Danske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nastavljamo sa unapređivanjem obaveza i svih stvari koje nudimo ovom gradu,nastavljamo sa našom opedijeljenošću sa kojima smo počeli 2013. godine. Želio bih ponoviti jednu rečenicu a to je da smo mi jedina Željezara koja se kontinuirano proizvodi. Željezera treba da dostigne period od 15 do 20 godina da dostigne određene norme ali nazalost zaustavljanjem nije stigla da se ostvari. Oni koji su živjeli u Zenici mogu da uporede razliku nekada i sada. Sa sigurnošću mogu reći da smo sami istvarili kontakt i osigurali razliku. Rekonstrukcija filtera 3 na filter 4, projektor za oprašivanje koji je trenutno u toku, je ono što nas čeka u nastavku, a radimo i na projektu koji je u konceptualnoj fazi, a danas potpisujemo ugovor za novi filter za masinu br.5. Ovim projektom ostvarit ćemo bolje rezultate od ranijih. Ja sam uvjeren da će ArcelorMittal biti od velikog značaja i u većem razvoju u narednom periodu”, istakao je generalni direktor ArcelorMittala Bijunair.

Azra Sivro je potom predstavila način i oblike projekata koji slijede, te upoznala prisutne o radi ArcelorMittala u narednom periodu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ja znam da je toku u neku ruku teškoća, ne na način da to traje kratko nego da nema kraja nego se sve vrijeme širila priča da nema od toga ništa i da se sve koristi olako. Uvjeren sam da sve ono što obećamo da ćemo i izvršiti na vrijeme. Ovo je ozbiljan projekat imamo jakog proizvođacča. Vrlo je važno, ali sve dok je to u fazi izvođenja je jedna priča, ali kada se to osposobi to je druga priča”, istakao je Husein Smajlović, gradonačelnik Zenice.

Nakon svečane ceremonije pristupilo se obilasku mjesta na kome se trenutno izvodi ekološki projekat “Sekundardno otprašivanje konvektora” na BOF Čeličani čiji su građevinski radovi započeli u mjesecu junu ove godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

[Galleries 610 not found]

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME