ArcelorMitttal Zenica završio važne okolišne projekte

Kompanija ArcelorMittal Zenica danas je organizirala prigodnu svečanost na kojoj je promovirala puštanja u rad tri značajna investicijska projekta.

U skladu sa zacrtanom politikom ove kompanije o zaštiti radne i životne sredine ArcelorMittal Zenice je završio važne okolišne projekte “Hibridni filter u pogonu Aglomeracija”, koji je jedan od važnih limitera za smanjenje prašine i lebećih čestica u zraku, te drugi važan projekt u zaštiti okoliša “Nova zasipna mašina u pogonu Koksara”, koja će omogućiti značajno smanjenje svih sumporastih jedinjenja u zraku tokom proizvodnje koksa na tehnoliškim postrojenjima.

Treći promovirani projekt predstavlja razvoj novog proizvoda u ovoj kompaniji, koja će ubuduće u paleti svojih proizvoda imati i “Rebrastu žicu u koturu”, što je novi proizvod u pogonu zeničke Valjaonice.

“Danas smo pokazali kako mnogo ulažemo u poboljšanje naših proizvoda, a u isto vrijeme investiramo u nove okolišne projekte. Osobitio sam ponosan na projekt hibridnog filtera, odnosno prvi projekt te vrste u svijetu, ali to je samo dio naših investicija. Uskoro ćemo imati još vrijednih investicija, od kojih će direktne koristi imati grad Zenica, jer ćemo graditi novu toplanu”, kazao je generalni direktor ArcelorMittal Zenica Biju Nair.

U prisustvu brojnih poslovnih partnera i gostiju zaposlenici kompanije ArcelorMittal Zenica najavili su da će se proizvodnja u narednom periodu povećati i odvijati u skladu s uvjetima iz okolinske dozvole.