Arena Sport: Telemach nije odlučio produžiti ugovor iako cijena nije promijenjena

Screenshot 1 2337

Povodom novonastale situacije i određenih promjena na kablovskim operaterima zbog čega su ljubitelji sporta uskraćeni gledanja omiljenih sportskih događaja zvaničnim saopćenjem oglasila se kompanija Arena Channels Group.

Telemach BH je prethodno saopćio da od 1. januara neće više emitovati kanale Arena Sport u okviru svoje kablovske i Total TV satelitske ponude, a iz Arene tvrde da jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta.

“Arena Sport kao lider među sportskim kanalima u proteklom periodu na tržištu kako kompletne regije, tako i Bosne i Hercegovine, a posebno u posljednje dvije godine, investirala je značajna finansijska sredstva u poboljšanje kvalitete sadržaja koji emituje u svom programu.

Program je tako obogaćen kupovinom najjače košarkaške lige na svijetu NBA te produžavanjem ugovora za najpopularnija domaća nogometna takmičenja u regiji – M:tel Premijer liga BiH, Superligu Srbije i Hrvatsku nogometnu ligu koje će gledaoci moći pratiti i u narednim sezonama na kanalima Arena Sport.

Kao kruna ovih investicija produženi su i ugovori sa UEFA-om za najelitnije nogometno takmičenje svijeta – Ligu prvaka, kao i Evropsku ligu te novo takmičenje – Konferencijsku ligu koja počinje sljedeće sezone. Sve tri navedene lige zajedno, Arena Sport će prenositi i u naredne tri sezone.

Šlag na tortu kada su akvizicije u pitanju, jeste i španska La Liga koju je Arena Sport otkupila na naredne tri godine, počevši od sljedeće sezone koja starta u septembru 2021.

Sa svim ovim novim sadržajima Arena Sport je željela da zadrži lidersku poziciju među sportskim kanalima te da bude još interesantnija gledaocima u cijeloj regiji.

Usprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cijene Arena Sporta nisu se mijenjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini. Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena.

Uprkos ovakvoj situaciji Arena Sport i dalje ostaje dostupna korisnicima na većem dijelu tržišta Bosni Hercegovine, što nam daje za pravo da vjerujemo da korisnici u svakom trenutku kroz druge operatere, kao što su Moja TV BH Telecoma, Home TV HT Eroneta i IPTV M:tela, te kablovske operatere sirom BiH, mogu se pretplatiti na naše kanale. Na ovaj način, uprkos iznenađujućem potezu Telemacha, Arena Sport kanali su i dalje ostali lako dostupni svim gledaocima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Klix

Prethodni članakDošao da ih hapsi pa im kupio hranu za božićnu večeru
Sljedeći članakNogometni savez BiH nastavio cirkus: Prekinuta sjednica, Petev nije dobio podršku