ARENA ZENICA: Ekipa Medveščaka u gostima ekipi Čelika

Povodom odigravanja utakmice drugog kola Lige 6 koju ekipa Košarkaškog ženskog kluba Čelik igra sa Medveščakom sutra u 18:00 sati u Areni Zenica, danas je održana preskonferencija na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Kecman i košarkašica Tamara Kapor.

“Uzevši u obzir da je utakmica sa Koračem bila u nekoliko dana, odigrali smo utakmicu sa potpuno drugačijom energijom i jako energično i koncentrisano. Bili smo dosta blizu i pokazalu smo jačinu, a na kraju su sporedne stvari uticale na sve. Mi se ne osvrćemo na tu utakmicu gledamo samo naprijed. Nadamo se da će nas ta dobra igra pratiti tokom sezone. Što se tiče sutrašnje utakmice ekipa je sačinjena od nekih reprezentativki Hrvatske i nosioci su igračice jakog stava. To je ekipa koja je plasirana bolje nego mi i govori se o kvalitetu i ne bih davao neku prednost ekipi koja igra kod nas kući i nadam se da ćemo pokazati da smo bolji”, istakao je šef stručnog štaba KŽK Čelik.

Što se tiče zdravstvenog biltena sve igračice su spremne nakon ove pauze za novogodišnje praznike. Djevojke su zdrave sem košarkašice Nedžle Kovačević koja ima problema sa leđima.

U prostorije kluba stigao je poziv za Aidu Kalušić, Aldijanu Iriškić i Tamaru Kapor, koje su pozvane za okupljanje Rprezentaciju BiH.

“Ova pauza nam je dobrodošla da se odmorimo i nadam se da ćemo dati sve od sebe da uzmemo bodove u sutrašnjoj utakmici. Ekipa Medveščaka je dobra ekipa imaju odličnog trenera pa se nadamo dobroj utakmici” dodaje Kapor.

Utakmica između KŽK Čelik i ekipe Medveščaka na rasporedu je sutra u Gradskoj areni u Zenici s početkom od 18:00 sati.
Ulaz je besplatan!