ARENA ZENICA: KŽK Čelik – ŽKK Budućnost (19.12.)

ARENA ZENICA: KŽK Čelik – ŽKK Budućnost (19.12.)

KZK CELIK ZENICA PLAKAT

U okviru Regionalne lige košarkašice KŽK u Gradskoj areni Zenica u četvrtak sa početkom od 19:00 sati dočekuju ekipu Budućnosti iz Podgorice. Utakmica u četvrtak je za njih izuzetno važna, te će se boriti da izbore završnicu Regionalne lige.

Kako je najavljeno ekipa Budućnosti je jača za četiri košarkašice u odnosu na prvu utakmicu ova koja je odigrana u Podgorici.

Povodom ove izuzetno teške i bitne utakmice danas je u prostorijama kluba održana press konferencija na kojoj su se istakle završne finese sa treninga, te i očekivani rezultat.

Almir Hamzić, šef stručnog štaba KŽK Čelik, naglasio je da je ovo izuzetno dobar period za djevojke, te da su dosta utrenirane i spremne: „Utakmica u Ugljeviku bila je trening-utakmica. Aida Kalušić nije igrala radi bolova u leđima, te smo je poštedili u toj utakmici. U zadnjih mjesec dana dobili smo šest utakmica, dok je ova koja nam slijedi izuzetno važna i dosta drugačija. Djevojke su dosta radile i zasigurno će dati 150% od sebe da obraduju sve ljubitelje košarke“.

Važno je naglasiti da će se sutra u zeničkoj areni pojaviti i djeca iz škola košarke iz Breze, Viokog, Zavidovića…

„Što se tiče gostovanja u Ugljeviku, to je zaista bio trening-utakmica na kojoj smo odradili detalje koje smo uvježbavale na treninzima, pozicije, napade, te tako zaista ćemo i za ovu utakmicu dati svoj maksimum. Imamo dosta samopouzdanja, te ovim putem pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu u Arenu i podrže nas, jer nam  je njihova podrška izuzetno bitna“, kazala je Zvjezdana Gagić, košarkašica KŽK Čelik.

Tim povodom najavljen je i dolazak mladih Robijaša, koji će pomoći našim košarkašicama da izbore još jednu pobjedu u nizu.

„Iako smo pobijedili ekipu Ugljevika 30 razlike, stvari sa treninga smo popravljali tokom utakmice. Trener je rekao da ćemo dati 150%, a ja znam da ćemo mi dati 200%, jer nam je ovo važna utakmica“, poručila je Maida Rahmanović.

KŽK Čelik – ŽKK Budućnost, Gradska arena Zenica, četvrtak, 19. 12. 2013. godine s početkom u 19:00 sati. Svi u Gradsku arenu!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica