Portal 072info

ARENA ZENICA: Rukometaši Čelika večeras protiv Krivaje

Rukometaši Čelika, vodeće ekipe u Premijer ligi BiH, utakmicu 11. kola igraju večeras u 18.00 sati u Gradskoj areni Zenica, iako je ranije najavljeno da će ta utakmica započeti u 20.00 sati. Protivnik domaćinu ,,Čeliku” je uvijek opasna ekipa ,,Krivaje” iz Zavidovića, koja je motivisana u utakmicama protiv ,,Čelika”, još više i zbog toga što je statsika i pobjede posljednjih godina između ova dva tima na strani ,,Čelika”.

Promjenu satnice ove utakmice su inicirali iz Gradske arene Zenica.

Naime, košarkaši OKK ,,Čelik” su svoju najavljenu utakmicu za subotu (trebali smo igrati dupli program) ,,prebacili” za nedjelju 23. novembra, tako da nam je ponuđena povoljnija satnica za odigravanje ove utakmice –  u 18 umjesto u 20 sati – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

Zdravstevni bilten Čelikovih rukometaša je dobar. Van stroja je jedino odlično lijevo krilo i ljubimac zeničke publike – Milan Duvnjak, koji je povrijeđen u utakmici protiv ,,Prijedora” u Zenici, te neće nastupati  do kraja jesenjeg dijela prvenstva i biće podvrgnut operaciji koljena.

Raspoloženje u timu je odlično. Svi smo spremni i motivisani da uknjižimo tri nova boda i tako produžimo ,,naš mandat” na prvom mjestu na tabeli Premijer lige BiH gdje smo ranije ,,zasjeli”  – kaže jedan od najboljih Čelikovih igrača i beskompromisni borac na terenu Boško Jolović.

– Mi nismo unaprijed uknjižili tri boda, jer ,,Krivaja” uvijek protiv nas igra odlično, pa će trebati dosta borbenosti i znoja da ih ,,položimo na pleća”, a to istovremeno  garantuje dobru rukometnu  predstavu. U svoje i u ime mojih saigrača pozivam naše navijače i Robijaše da u velikom broju, kao i u prethodoj utakmici  dođu u Areni i podrže nas na putu do šampionske titule. Robijašima hvala što su nas pratitli i na utakmici u Visokom koju smo zahvaljujući i njima riješili u našu korist – kaže Jolović.

Dakle, večeras sa početkom u 18.00 sati, Gradska arena Zenica, kantonalni derbi  utakmica 11. kola Premijer lige BiH – ,,Čelik” – ,,Krivaja” (Zavidovići).

DOĐITE U ŠTO VEĆEM BROJU I PODRŽITE SVOJ ,,ČELIK”!

Podijelite članak