Portal 072info

ARENA ZENICA: Tromeč selekcija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U okviru priprema za odlazak na Europsko prvenstvo, reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima domaćin je i organizator tromeča na kojem će nastupiti selekcije iz Srbije i Hrvatske, a koje se igraju u Areni Zenica u srijedu, 17. decembra.

Prva utakmica ovog turnira igra se u 11:30 između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije. Od 13:00 sati nastupit će košarkaška utakmica između reprezentacija Srbije i Hrvatske, a zadnja finalna utakmica planirana je u 15:30“, istakao je Mirsad Alagić, komesar takmičenja Saveza košarke u kolicima BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako ističe Alagić,veliku podršku su dobili od strane načelnika, kao i od strane nadležnih osoba iz preduzeća za javno upravljanje sportskim objektima, te ističe: „Koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku Huseinu Smajloviću koji je dao punu podršku ovom projektu ali i Javnom preduzeću  za upravljanje i održavanje sportskih objekata na čelu sa Feđom Jovanovićem, kao i gospodinu Muhamedu Šibuniću koji su dali doprinos za održavanje ovog turnira. Moram naglasiti to da smo prošle sedmice izgubili selektora naše reprezentacije Vahida Dedića Vahu koji je bio dugogodišnji reprezentativac košarke u kolicima, ali u zadnje vrijeme nam je bio selektor, te je košarka izgubila jedno veliko ime, ali i velikog prijatelja“.

Obzirom da je reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima osvojila drugo mjesto u Sloveniji, nagrađeni su značajnim trofejom te tako ušli u A diviziju, ali zbog nedostatka sredstava nisu uzeli učešće na Evropskom prvenstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tromeč selekcija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, igra se sutra u Gradskoj areni u Zenici, a prva utakmica je na rasporedu u 11:30.

Dođimo u Arenu i podržimo Zmajeve u izvanrednoj košarkaškoj predstavi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

[Galleries 463 not found]

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME