Portal 072info

ARENA ZENICA: U martu 2016. Davis Cup Reprezentacija BiH?

Davis Cup Reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu mjesecu naredne godine igra prvo kolo druge grupe Euro-afričke zone protiv selekcije Tunisa. Po svemu sudeći meč će biti odigran u Areni Zenica. S obzirom da Teniski Savez Bosne i Hercegovine ima obavezu do kraja decembra prijaviti ITF-u grad domaćin, već su u toku pregovori sa predstavnicima Arene oko organizacije ovog meča. Senad Hadžimešić direktor Teniskog Saveza BIH boravio je u Zenici gdje se na licu mjesta želio uvjeriti u sve tehničke i druge kapacitete Arene. Već 15-ak dana traju pregovori između Teniskog Saveza i predstavnika Arene oko organizacije meča sa Tunisom, kaže Hadžimešić.

“Mi uopće nismo ni sumnjali da Arena zadovoljava sve uslove za održavanje Davis Cup mečeva. Bili bi veoma sretni da se ovdje odigra ovaj meč jer su uslovi definitivno najbolji u BIH. Dvorana zadovoljava sve rigorozne uslove ITF-a. Mislim da ćemo u narednoj fazi pregovora naći zajedničko rješenje kako bi meč bio ovdje odigran”, kazao je Hadžimešić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović je istakao da će Arena svim raspoloživim sredstvima i kapacitetima biti na raspolaganju Davis Cup reprezentaciji ukoliko se Savez odluči da Zenica bude domaćin.
“Mi smo već dokazali da smo spremni organizovati najzahtjevnije sportske događaje na vrhunskom nivou. Bilo bi nam drago da ugostimo tenisku Davis Cup reprezentaciju i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da budemo domaćini našim najboljim teniserima u martu mjesecu, ali i u budućnosti”, zaključio je Jovanović.
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč prvog kola druge grupe Euro-afričke zone protiv Tunisa od 4.- 6. marta 2016.godine.
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box