Portal 072info

Arena Zenice domaćin historijskog nastupa Davis Cup reprezentacije BIH

Upravni odbor Tenis saveza Bosne i Hercegovine donio je Odluku o domaćinstvu meča prvog kola Davis Cup-a koji će naša selekcija u februaru igrati protiv Poljske. Tako će nakon uspješno organizovanog meča protiv Tunisa, Arena Zenica biti domaćin i prvom kolu Prve skupine Euro-afričke zone, a u kojem će naša selekcija predvođena Damirom Džumhurom ugositi reprezentaciju Poljske. 
– Naša selekcija se po prvi put plasirala u Prvu skupinu EA zone i s ponosom možemo kazati da će Zenica biti domaćin našim najboljim teniserima u ovom historijskom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za orgaizaciju tog meča i kao nagrada za sve to ukazano nam je povjerenje od Upravnog odbora saveza za organizaciju meča sa Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtjevati viši stepen angažovanja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit polažiti sa najvišom mogućom ocjenom – kaže direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović. 
Selekciju BIH će prema najavama predvoditi naš trenutno najbolji igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti i Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nemanja Fatić.  
Meč je na programu od 3. do 5. februara 2017.godine, a nema sumnje da će tribine zeničke Arene i ovaj put biti ispunjenje i da će naša selekcija imati veliku podršku gledalaca.
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak