Arijana Memić: Nisam članica Naroda i Pravde ni neke druge partije. Ukoliko dobijem ponovo vaše povjerenje, moj fokus će biti na borbi za istinu i pravdu za mog brata Dženana” 

Podijelite vijest

Političarka Arijana Memić oglasila se o svom aganžmanu za predstojeće izbore na društvenim mrežama. Prije četiri godine dobila je preko 8.000 glasova.

Njenu objavu prenosimo u cjelini:

“Dragi ljudi,

prošle su četiri godine od kada ste mi svojim izborom dali glas i omogućili da uđem u Skupštinu Kantona Sarajevo.

Tada ste mi pružili povjerenje i hvala vam na tome! 

Preko 8.000 građanki i građana stavilo je X kraj moga imena i tako mi omogućilo, između ostalog, da:
– dobijem snimke poziva upućenih Hitnoj pomoći u noći 8. februara 2016. godine, gdje smo jasno mogli čuti da je prvo javljeno kako je „djevojka udarila autom u drvo“ i tek 10 minuta kasnije prijavljeno, da tu leži moj Dženan, boreći se za život. Te snimke nam ranije NIKO nije htio dati i oni su igrali bitnu ulogu u pokretanju istrage Tužilaštva BiH.
– da se u Skupštini suočim direktno sa sadašnjom glavnom kantonalnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom – i to četiri puta, jer mimo Skupštine nikada nije htjela da nas primi na sastanak.
– da mi kao zastupnici u Skupštini KS institucije poput MUP-a KS, Kantonalnog tužilaštva KS i drugih, na upite moraju odgovoriti, da me ne mogu ignorisati kao što su to radili ranije. A to također znači, da smo u posjedu nekolicine pismenih i službenih izjava osoba iz krivične prijave koju smo podnijeli, a za koje znamo da su gnusne laži. I to će biti korisno ubuduće, a već jeste.

Omogućili ste mi da ovu našu dugu borbu vodim ne samo na ulici i sudovima, već i u zakonodavnom tijelu našeg kantona, tamo gdje moraju slušati šta im imam za reći, iako nerado.

Tamo, gdje moraju odgovarati i na pitanja na koja ne žele dati odgovore, a koja se itekako tiču svih nas.

Obećala sam vam tada još, da je moj primarni cilj borba za istinu i pravdu za mog Dženana.
To ste od mene mogli očekivati, to ste i dobili.

Mimo toga sam se trudila da budem dostupna građankama i građanima sa istim ili sličnim sudbinama, da im budem dostojna predstavnica i da se zalažem za njihova prava. Smatram da sam to učinila na meni najbolji mogući način i da oni koji su mi se obratili u toku mog mandata, to mogu potvrditi.

Moje inicijative i upite, kao i one mojih kolega i kolegica iz Skupštine, možete vidjeti na ovom linku:
https://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inicijative-po-zastupniku?body_value=&field_odgovoreno_
value=All&field__poslanikref_nid=9932

Naša borba ulazi u sedmu godinu i napravili smo već veliki pomak u odnosu na onu 2016.godinu, kada nam je rijetko ko uopšte vjerovao.

Dokazali smo da smo uvijek bili iskreni u našim namjerama. Međutim, još nismo na kraju, iako se kraj konačno nazire.
Još je mnogo posla, ne samo u slučaju ubistva moga brata. Još su tu institucije koje valja očistiti od korupcije, a ista je već dovoljno koštala sve nas i proširila se u sve pore našeg društva. 
Dosadan i naporan korov, za koji postoji riješenje i kojeg ćemo predanim radom ukloniti iz našeg kantona.

Započeli smo posao, donijeli smo zakone poput onog o prevenciji i suzbijanju korupcije, Zakon o sprječavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora KS.
Redefinisali smo uloge i poslove nadzora nad radom uprave policije i policijskog komesara kroz izmjene i dopune zakona o unutrašnjim poslovima KS.

Zato, večeras službeno objavljujem da sam kandidatkinja za zastupnicu u Skupštini Kantona Sarajevo.

Moje ime možete naći na 2. mjestu liste Naroda i pravde, koja mi je već 2018. godine pružila šansu i strukturalnu podršku, a zauzvrat nije tražila moje članstvo!

Ni danas ja nisam članica Naroda i pravde, niti neke druge partije. 

Ni ove godine to od mene nije traženo, a ja sam im za takvu priliku i pruženo povjerenje zauvijek zahvalna.

I ovaj put vam obećavam da će, ukoliko dobijem ponovo vaše povjerenje, moj fokus biti na borbi za istinu i pravdu za mog brata Dženana. Samim time će moja borba uvijek – bila ona u skupštinskim klupama, na ulici ili u sudnici – biti sa ciljem da pomognem, da se ovo što je urađeno našoj porodici, nikome više ne može uraditi.

I, ako mi dozvolite, zalagat ću se za rješavanje pitanja mladih.

Kao osoba koja pripada toj populaciji, osoba koja probleme i želje ove populacije zaista može razumjeti, želim da iskoristim svaku priliku da utičem svojim glasom i na odluke koje se tiču naše budućnosti, a vrlo rado ću podržati svaku pozitivnu inicijativu.

Možda imate pitanja, a možda i konstruktivnu kritiku. Sigurno imate prijedloge, ideje za naš
kanton.

Pišite mi na adresu: 
memic.arijana.ks@gmail.com

Za upite medija sam također dostupna preko gore pomenute mail adrese ili preko broja telefona, koji je vama poznat.

Dragi ljudi, ono najvažnije…
Molim vas, izađite 2. oktobra da glasate i taj svoj glas dajte kome god vi želite!
Samo nemojte dozvoliti da vaš listić ostane prazan, jer – možda je baš vaš glas ona kap koja će preliti čašu i omogućiti bolju budućnost svima nama”, navodi se u objavi Arijane Memić.