Arijana Memić: Sada je svima jasno da je Dženan ubijen i da je ubistvo zataškano

Screenshot 2 102
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Arijana Memić oglasila se danas nakon informacija da je SIPA uhapsila još jednu osobu koja se dovodi u vezu s istragom u slučaju “Dženan Memić”. Kako je navela Memić, Dženanova sestra, Tužilaštvo BiH je ranije već najavilo da je istraga proširena i znali su da će morati doći do ovoga.

“Ovo je tek početak, a mi smo sretni i zadovoljni trenutnim tokom. Dolazi konačno na vidjelo da nismo pričali neosnovano i mislim da je najkasnije danas svima postalo jasno da je moj brat ubijen te da je njegovo ubistvo zataškavano. Kuda god ovaj slučaj krene od danas, mi stojimo pri onome što smo rekli i prije 5 godina, nećemo stati i nećemo se umoriti”, istaknula je.

Kako smo ranije objavili, radi se o policajcu koji je ispitujući jedinog svjedoka u predmetu “Dženan Memić”, a to je Dženanova djevojka Alisa Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smjeru.

Podsjetimo, ranije je u istom predmetu uhapšen i otac Alise Mutap Zijad te nekadašnji šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i obojica se nalaze u pritvoru.

Tužilaštvo je ranije otvorilo predmet kojim istražuje sve propuste u prvobitnoj istrazi u slučaju stradanja Dženana Memića.