Portal 072info

Armin Bijedić coverom Sinana Sakića „Kuda ideš srećo moja“ osvojio simpatije širom regiona

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Armin Bijedić je nedavno objavio cover za hit Sinana Sakića „Kuda ideš srećo moja“  kojim je osvojio simpatije širom regiona. Na Arminov vokal i emocije koje je iznio gotovo niko nije ostao ravnodušan, tako da su brojne kolege na društvenim mrežama pohvalile Arminovu fenomenalnu interpretaciju.

Čak je i Miodrag Ilić, poznatiji kao Mile Bas, osnivač „Južnog vetra“, imao samo riječi hvale za pjesmu koju je Bijedić interpretirao u pratnji Amila Loje, rekavši kako ovo može samo vrhunski pjevač, te da je na njegovu izvedbu ostao bez teksta.

– Poslušao sam i ostao bez riječi. Stvarno vrhunski pjevač, sve je tako dobro u njegovom pjevanju. I interpretacija i osjećaj za emociju… On je tu pjesmu otpjevao na jedan sasvim svoj način, što se meni sviđa. Nema orkestra, samo jedan električni piano i taj momak koji ga je pratio sjajno je to uradio, sve je onako kako treba, sva je harmonija tu koja postoji u originalu, a ništa suvišno. To može samo kada je pjevač vrhunski, svaka čast – istakao je Miodrag Ilić, kompozitor i autor brojnih hitova „Južnog vetra“, kao što “Izdali me prijatelji”, “Reci sve želje”…

Svakako, Arminu Bijediću su imponovale pohvale od velikog stručnjaka, pa se putem Facebooka zahvalio Iliću.

Kada je u pitanju američka turneja, zajedno sa Arminom preko bare putuju njegove drage kolege Elmedin Kadrispahić Eka i Faruk Duran, dok zbog iznenadnih i neodložnih obaveza u SAD ne ide Belma Karšić.

– Još nismo odredili datume koncerata i sve je u fazi organizacije. U Ameriku zajedno sa Ekom putujem oko 20. oktobra, a u decembru pridružit će nam  se i Faruk Duran. To su moje drage kolege i siguran sam da ćemo nastupima oduševiti publiku u Americi. Dogovor sa Duranom napravio sam prilikom druženja u ilidžanskom lokalu „Sunrise“ na čijem svečanom otvorenju u petak će pjevati odlični Faruk. Našem dogovoru kumovao je i Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH koji je priznao da smo mu mi uz Halida Bešlića najdraži pjevači – kaže Bijedić.

Kako je Armin Bijedić otpjevao pjesmu Sinana Sakića “Kuda ideš srećo moja” možete poslušati na linku:

Šta je Miodrag Ilić rekao o Arminovoj izvedbi poslušajte na linku:

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Farmin.bijedic.9%2Fvideos%2F10213753314724556%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

Podijelite članak