ZENIČKI KOŠARKAŠ: Armin Bilić potpisao četverogodišnji ugovor za KK SPARS

ZENIČKI KOŠARKAŠ: Armin Bilić potpisao četverogodišnji ugovor za KK SPARS

ArminBilicZeničanin, Armin Bilić, mladi košarkaš koji je za kratko vrijeme postigao zavidan uspjeh i postao veoma cijenjen i tražen u svijetu košarke ovih dana potpisao je ugovor sa KK SPARS iz Sarajeva. 

Ovaj mladi Zeničanin je u svijet košrake ušao još kao dijete sa svega sedam godina, a sada sa svojih devetnaest godina postaje sve traženiji. Sportsku karijeru počeo je u KK Čelik, a nakon čega odlazi u Lovcen Cetinje gdje postiže odlične rezultate. S obzirom da je u Cetinju pokazao svoje kvalitete i sportsku spremnost, dobiva poziv od sarajevskog košarkaškog kluba 'SPARS' da svoju sportsku karijeru nastavi upravo igrajući za njih. 

ArminBilicPotpisivanje jednog ovakvog ugovora je uistinu veliki trenutak za ovog mladog Zeničana, a ugovor za prvi tim seniora potpisan je na četiri godine. Pored ovog velikog trenutka, mladi Bilić definitivno ne može zaboraviti ni trenutak kada je izabran za „Mladu nadu ZDK“, ali pored te nagrade, jednako je važna i nagrada „Najbolji igrač“ na turniru u Konjicu. 

Veliki vjetar u leđa sve godine njegovog bavljenja košarkom su njegovi roditelji, a bez koji definitivno ne bi postigao sve navedeno. Ova pozitivna priča barem će jednim dijelom promijeniti sportsku situaciju u BiH, te motivisati i sve ostale mlade i uspješne bh. sportiste da ne odustaju i da ostavljaju svoj maksimum na terenu.

Portal 072info Arminu upućuje iskrene čestitke na postignutim uspjesima i istrajanosti, te mu želimo mnogo uspjeha u sportskoj karijeri i da bude  uzor mnogih budućih sportskih, širom svijeta, poznatih imena!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica