Armin Laschet: Ako ja budem njemački kancelar nikada više neće biti lockdowna

Screenshot 5 44
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Uprkos sve lošijim rezultatima u anketama Kršćansko-demokratske unije (CDU), njihov kandidat za kancelara Armin Laschet i dalje očekuje da će CDU i CSU biti uspješni na izborima. Na pitanje o novom zaključavanju u Njemačkoj, šef CDU -a ima jasan odgovor.

Laschet je u intervjuu za njemački “Bild”, kategorički isključio daljnje zatvaranje u slučaju da postane kancelar. “Nikada više zaključavanje” zaključak je šefa CDU -a u intervjuu za njemački “Bild”.

ČITAJ JOŠ:  Bajramski ručak posebna je prilika za druženje i uživanje

“Nadam se da ćemo ostvariti daljnji napredak u vakcinaciji, da više nećemo imati ograničenja za one koji su vakcinisani i, prije svega, da više nećemo biti zatvoreni. To je jasna izjava. Ako ja budem kancelar obećavam da više neće biti lockdowna”, kazao je Laschet.

Dodao je da mjere koje se donose na temelju same incidence više nemaju smisla.

“Ali to je još uvijek u Zakonu o zaštiti od infekcija. Još uvijek postoji incidenca od 50 osoba. Iako svi znaju da 50 nije isto kao prije godinu dana jer je određen broj ljudi vakcinisan”, dodaje Laschet.

ČITAJ JOŠ:  SIPA prodaje šest službenih vozila

Naglasio je da se Zakon o zaštiti od infekcija u Njemačkoj mora promijeniti vrlo brzo.

“Razgovarao sam o tome sa saveznim ministrom zdravlja Jensom Spahnom. Trebamo rješenje koje mjeri i hospitalizaciju – odnosno stepen onih koji se zaista razbole. To također mora biti uključeno u Zakon o zaštiti od infekcija”, zaključuje Laschet.

GODISNJICA
MARKETING