Arnautović pokušao objasniti katastrofalnu grešku: Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela i upada dok govorim

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Velika konfuzija nastala je oko proglašenja potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda. Na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH saopćeno je da je to Ivan Begić, no nakon toga je objavljeno da će funkcija ipak pripasti Davoru Pranjiću.

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović je za “N1” nakon sjednice rekao da su potpredsjednici RS Ćamil Duraković i Davor Pranjić, a ne Ivan Begić.

ČITAJ JOŠ:  SDA zasjeda sutra: Raspravljat će o rezultatima Općih izbora 

– To je naša glavna kontrola saopćila. Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela pa je potpuno neodgojeno i nekulturno upadao dok predsjednik govori. To je naša stvarnost. Takva nam je “japija”. Takvi smo ljudi – izjavio je Arnautović za “N1” i dodao:

– Ono što sam javno rekao i sada ponavljam: CIK nije tu da cijeni rezultate za pojedine kandidate, to je tako kako je. Mi kontroliramo i nadziremo izborni proces. Apsolutno smo nezadovoljni radom biračkih odbora i gradskih komisija.

ČITAJ JOŠ:  Broj mrtvih u BiH premašio 6.000, stopa smrtnosti iznosi čak 3,8 posto!

On je naveo da se pokazuje kako je potrebna potpuna reforma izbornog zakonodavstva, potpuno drugačiji način konstituiranja biračkih odbora. 

– CIK je jedina državna institucija odgovorna za sve izbore u BiH kako piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu – dodao je Arnautović za “N1“.

GODISNJICA
MARKETING