Arnautović pokušao objasniti katastrofalnu grešku: Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela i upada dok govorim

Arnautović pokušao objasniti katastrofalnu grešku: Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela i upada dok govorim

Velika konfuzija nastala je oko proglašenja potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda. Na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH saopćeno je da je to Ivan Begić, no nakon toga je objavljeno da će funkcija ipak pripasti Davoru Pranjiću.

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović je za “N1” nakon sjednice rekao da su potpredsjednici RS Ćamil Duraković i Davor Pranjić, a ne Ivan Begić.

– To je naša glavna kontrola saopćila. Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela pa je potpuno neodgojeno i nekulturno upadao dok predsjednik govori. To je naša stvarnost. Takva nam je “japija”. Takvi smo ljudi – izjavio je Arnautović za “N1” i dodao:

– Ono što sam javno rekao i sada ponavljam: CIK nije tu da cijeni rezultate za pojedine kandidate, to je tako kako je. Mi kontroliramo i nadziremo izborni proces. Apsolutno smo nezadovoljni radom biračkih odbora i gradskih komisija.

On je naveo da se pokazuje kako je potrebna potpuna reforma izbornog zakonodavstva, potpuno drugačiji način konstituiranja biračkih odbora. 

– CIK je jedina državna institucija odgovorna za sve izbore u BiH kako piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu – dodao je Arnautović za “N1“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE