A8350A33 0395 4A38 9CF1 EC6CAD424BEF
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Nogometni reprezentativac Austrije Marko Arnautović na društvenim mrežama uputio je izvinjenje zbog psovki makedonskim igračima nakon što je u susretu prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva postigao gol za 3:1 i tako riješio pitanje pobjednika.

Arnautović nije počeo meč u startnoj postavi, a na teren je ušao u 59. minuti zajedno sa Gregoritschem te je upravo ovaj dvojac s dva pogotka donio pobjedu Austriji i na kraju izuzetno važna tri boda u borbi za plasman u nokaut fazu.

Nakon što je postigao gol, Arnautović se okrenuo prema igračima Sjeverne Makedonije koji su pokušavali zaustaviti njegov udarac te im ljutito psovao, što se jasno moglo pročitati s njegovih usana i sve je veoma brzo postalo viralno na društvenim mrežama, posebno u regionu gdje su mnogi odmah shvatili šta je govorio.

“Jučer sam u afektu izgovorio neke riječi zbog kojih želim da uputim izvinjenje, naročito mojim prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Želim reći jednu stvar jasno: Ja nisam rasista! Imam prijatelje u skoro svakoj zemlji i zalažem se za raznolikost. Svi koji me poznaju toga su svjesni. Izvinite”, napisao je Arnautović na Instagramu.

Austrija je slavila rezultatom 3:1 protiv Sjeverne Makedonije i tako na najbolji mogući način otvorila nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.