Portal 072info

ARSLANAGIĆ GOST RK ČELIK: Tufekčić ima velike šanse da postane dobar golman

Abas Arslanagic

Živa rukometna legenda i najbolji bosanskohercegovački, jugoslovenski i svjetski golman svih vremena – Abas Ako Arslanagić se kao gost Rukometog kluba ,,Čelik”  nalazi  u dvodnevnoj posjeti u Zenici.

ajdin tufekcicSinoć je prof. Arslanagić prisustvovao trenigu seniorske ekipe ,,Čelika” i održao trening a zatim i sastanak sa aktuelnim golmanima RK ,,Čelika” – Draganom Starčevićem, Enesom Sirčom, Ajdinom Tufekčićem i Alenom Isakovićem.

Ohrabruje ,,Čelikov” golmanski ,,tim”. Osjeti se nedostatak specijalizovanog trenera golmana. Ipak, posebno se ističe mladi talentovani golman Enes Sirčo, koji je velika golmanska perspektiva. I mladi Ajdin Tufekčić ima velike šanse da postane dobar golman. Prvi golman Dragan Starčević ima ogomno iskustvo, što je njegova velika prednost nad ostalima  – istako je nakon treniga Abas Arslanagić.

Također, sinoć  je Arslanagić u Cabare Clubu Bosanskog narodnog pozorišta promovirao svoju najnoviju, treću po redu,  knjigu pod nazivom  ,,Rukometni golman – najvažnija karika uspjeha” . Promocija knjige i Arslanagićeva životna priča privukla je pažnju velikog broja publike – aktuelnih igrača prvog tima ,,Čelika” na čelu sa kapitenom Aldinom Begagićem, ,,Čelikovi” junori i njihovi roditelji, te treneri, kao i bivše rukometne legende ,,Čelika” (Reuf Ekmeščić, Pero Udiljak, Edo Pojskić, Backo Begagić i drugi). Promociji je prisustvovao i veći broj članova ,,Škole rukometa Čelik junior”.

Prije toga Abas Arslanagić je u pratnji predsjednika ,,Čelika”  Paneta Škrbića u njegovom kabinetu  primio zenički načelnik Općine Husejin Smajlović.

Na kraju posjete prof. Arslanagić je sa predsjednikom Škrbićem dogovorio da  Arslanagić uskoro ponovo dođe u Zenicu  i u više dana održi treninge sa ,,Čelikovim” golmanima. 

Podijelite članak