AS grupacija preuzima kontrolu nad još jednom velikom kompanijom

AS grupacija preuzima kontrolu nad još jednom velikom kompanijom

Jedna od najvećih i najuspješnijih poslovnih grupacija u BiH, AS iz Tešnja, nastavlja s akvizicijama i preuzima kontrolu nad još jednom velikom bh. kompanijom, saznaje BiznisInfo. Ovog puta je riječ o Zeničkoj industriji mlijeka (ZIM) koja ima godišnje prihode od preko 10 miliona maraka.

Prije nekoliko mjeseci na Sarajevskoj berzi je obavljena trgovina oko 40 posto dionica ZIM-a, ali se vlasnik (ili vlasnici) na listi dioničara pojavio preko skrbničkih računa u Raiffeisen i UniCredit banci, pa nije bilo poznato o kome je riječ.

No, prije nekoliko dana stiglo je obavještenje dioničarima o dopuni dnevnog reda 21. redovne Skupštine ZIM-a, koja će se održati 14. maja, a u kojem se navodi da je AS Holding Tešanj poslao zahtjev za promjenu članova Nadzornog odbora ZIM-a.

AS Holding je, kako se navodi u obavještenju, zatražio razrješenje tri člana Nadzornog odbora ZIM-a, i imenovanje tri nova člana. S obzirom da NO ZIM-a ima ukupno tri člana, to znači da će AS Holding, ako zahtjev bude prihvaćen, u potpunosti ovladati Nadzornim odborom kompanije.

Osim toga, ovim je postalo jasno da je AS Holding investitor koji je stekao udio u ZIM-u.

biznisinfo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS