Asad ef. Fočo pozvao na skup: “Dženan Memić je ubijen u miru, a ubice su na slobodi”

Asad foco septembar2021 PS333
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Efedija Asad Fočo obratio se večeras putem Facebook grupe „Pravda za Dženana Memića“, gdje je pozvao građane Bosne i Hercegovine da se u što većem broju odazovu skupu za Dženana Memića.

Kao što je poznato skup podrške porodici Memić zakazan je za subotu u Sarajevu.

“Dženan je ubijen u miru, a ubice su na slobodi. Ubijanje Dženana i njegove porodice traje pet i po godina. Naši šehidi nisu svoje živote dali da bi mi živjeli u korumpiranom društvu. Hoćemo li dozvoliti da njihova krv bude uzaludna? Ubijamo li domovinu ako dopuštamo da njen narod bude kažnjen, a mi nijemi?”, pitao se efendija Fočo.

On je prisutne na ovoj društvenoj mreži pitao – da li su spremni prolaziti kroz sve ovo kao i porodica Memić u posljednjih pet i po godina.

“Jeste li spremni čuti kako je jedno službeno lice reklo drugom službenom licu „pustite ga neka krklja ionako ne može preživjeti više od sedam dana“. Jeste li spremni da vam policijski službenik nudi da prihvatite da naplatite odštetu, a da priznate da je učinjena saobraćajna nesreća. Kolika je cijena za bol za gubitak svoga djeteta”, govorio je Asad ef. Fočo.

Kompletno obraćanje Asada ef. Foče možete pogledati na linku ispod:

https://www.facebook.com/watch/?v=247005457314422