Portal 072info

ASDA Podrška boračkoj populaciji

PROMO – IZBORI 2016 – U okviru svojih programskih aktivnosti ASDA posebnu pažnju posvećuje pripadnicima boračkih populacija i ostvarivanju njihovih legitimnih prava.

Tako se nakon njihovih mirnih i dostojanstvenih protesta održanih 19.05.2016. godine, ASDA stranka dva puta oglašavala sa podrškom iskazanom od strane Glavnog odbora, Kantonalnog odbora i Gradskog odbora, pri čemu je u potpunosti podržana boračka rezolucija.

ASDA stranka i dalje podržava boračke populacije i borce u njihovim nastojanjima da ostvare svoja legitimna prava i borački dodatak od države za koju su se borili.

Očito je da su vladajuće partije protiv ove rezolucije i da su se samo deklarativno tokom predizborne kampanje virtualno stavile na stranu boračke populacije, u cilju pridobijanja njihovih glasova, te da će i ovo kao i većinu predizbornih obećanja zaboraviti već dan nakon izbora.

Zbog toga podržavamo rješavanje problema boraca na način kako je to predviđeno u ‘boračkoj rezoluciji’, a prema kojoj će borci dobiti svoj položaj u društvu koji zaslužuju, bez tretiraja i poistovjećivanja sa socijalnim slučajevima po ‘ad hock’ principu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box