Portal 072info

ASDA u zaboravljenim mjesnim zajednicama Dobriljevo i Gornja Zenica

PROMO – IZBORI 2016 – Cilj ASDA je da dopre do svake mjesne zajednice, pa je tako jučer održala predizborne skupove pred nekoliko stotina stanovnika Dobriljeva i Gornje Zenice.

Ove mjesne zajednice su primjer nebrige gradskih vlasti. Dobriljevo nema riješen nijedan infrastrukturni problem, a u ovo mjesto udaljeno nekoliko kilometara od Zenice stiže se ‘traktorskim’ putem. Na dan skupa ASDA stranke gradske vlasti su krpale ‘predizborne’ asfaltne rupe i na taj način ponovo pokušavale ‘kupovati’ glasove mještana po principu redovnih četverogodišnjih anuiteta! Veoma otužno za novi ljudski milenij!

Mještanima razočaranim zbog dosadašnjih praznih obećanja, ali i odlučnim da se izvrše demokratske promjene, obratili su se kandidati za Gradsko vijeće, mr. Mensud Keleštura i Samir Zukić Cober, koji su kao bivši komandanti kazali da oni nisu zamišljali ovakvu Bosni i Hercegovinu za koju su se borili.

Oni su iznijeli programske ciljeve ASDA stranke i predstavili listu kandidata koji će se boriti za infrastrukturnu integraciju ovih naselja u lokalnu gradsku zajednicu.

Kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak, iznio je opće nezadovoljstvo sa stanjem infrastrukture koje je zatekao i rekao da će on kao gradonačelnik zajedno sa njima, na licu mjesta, utvrđivati prioritete njihovog infrastrukturnog razvoja.

Pozvao ih je da kao aktivni izborni subjekti daju svoj glas njemu i kandidatima ASDA stranke, te da više ne dozvole dvadesetogodišnje zavaravanje onih koji su ih u ovakvo stanje i doveli.

Mjesto za Vašu reklamu!
Mjesto za Vašu reklamu!
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box