Asfaltirana ulica Bilmišće dobila i pješačku stazu

Podijelite vijest

Gradska mjesna zajednica Bilmišće dobila je proteklog vikenda novi asfalt, čime su privedeni kraju tromjesečni radovi na rekonstrukciji ulice u dužini od 395 metara, plus krak u dužini od  51 metra prema srednjoj školi. Rekonstrukcija ulice Bilmišće na koju su stanovnici čekali blizu pola vijeka, rađena je po Ugovoru broj 02-14-18187-2/19 od 28.10.2019.godine, a izvođač radova bilo je preduzećeje “Ado-Trans” d.o.o. Visoko. Radovi su podrazumijevali razdvajanje oborinske i fekalne kanalizacije čime je spriječeno eventualno plavljenje stambenih objekata ugradnjom prepumpne stanice. Pored navedenog, izgrađena je i pješačka  staza sa saobraćajnicom, te rekonstruisane i druge instalacije. Vrijednost radova iznosi 289.006,03 KM sa PDV-om.

ČITAJ JOŠ:  Gori “Bella Ciao” u Zenici, vatrogasci gase požar  

“Sa novim asfaltom, pješačkom stazom i riješenim problemom plavljenja, naselje Bilmišće dobija potpuno novi izgled. Sretan sam jer će sada ovo gradsko naselje biti urbana cjelina, gdje će osim boljih uslova za život, koliko vidim i privrednici imati bolje uslove za razvoj svojih malih preduzeća. Riječ je o jednom u nizu projekata izgradnje putne infrastrukture na području Zenice čiji je cilj unaprijediti život svakog stanovnika”, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik Mjesne zajednice Bilmišće Fikret Bekrić nije krio oduševljenje realizacijom ovog projekta.

ČITAJ JOŠ:  Novo kažnjavanje građana Zenice, zloupotreba budžetskog novca za kupovinu glasova 

“Živimo u centru grada, a imali smo uslove kao da smo najudaljenije selo. Pedeset godina smo imali ovaj problem, mni ljudi prije mene su pokušavali riješiti ovaj I druge problem ali zahvaljujući gradonačelniku Kasumoviću danas smo uspjeli i na ovome mu se zahvaljujem u ime svih stanovnika ulice Bilmišće ali i građana Zenice”, kaže predsjednik Mjesne zajednice Bilmišće, Fikret Bekrić

Gradonačelnik Zenice i ovom prilikom je ponovio kako će Gradska uprava domaćinskim upravljanjem budžetom, odnosno sredstvima građana osigurati novac za nastavak ravnopravnog infrastrukturnog razvoja svih dijelova Zenice, što podrazumijeva rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih puteva, izgradnju novih šetnica, biciklističkih staza, dječijih igrališta i sportskih poligona.


Podijelite vijest