Portal 072info

Asmir Begović podržao Sportske igre mladih

Sportske igre mladih polako ulaze u svoju završnicu, a nakon održane SIM turneje radosti u 30 bh. gradova, očekuje nas Veliko finalno takmičenje u Sarajevu. Veliki prijatelj Igara, naš reprezentativac Asmir Begović, podržao je najljepšu sportsku priču i mališane iz cijele Bosne i Hercegovine koji će biti dijelom finalnih takmičenja. Golman fudbalske reprezentacije BiH nedavno je pokrenuo liniju odjeće pod brendom „AB1“ , a finalisti 7. BH Telecom Sportskih igara mladih, bit će mladi promoteri novog modnog brenda našeg najboljeg bh. golmana.

 

„Sportske igre mladih jedan su od najboljih i najuspješnijih projekata u našoj zemlji i drago mi je da mogu na neki način biti dio toga. Igre savršeno pokazuju da mladi u Bosni i Hercegovini vole sport, da se žele ozbiljno baviti sportom i mislim da bi jedan od prioriteta svih nas trebalo biti jačanje masovnog i omladinskog sporta, a za dobrobit naše budućnosti. AB1 je potpuno novi brand na tržištu i jako mi je drago da je upravo saradnja sa Sportskim igrama mladih naš prvi projekt u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Asmir Begović.

 

Zahvalnost Asmiru na prepoznavanju značaja Sportskih igara mladih izrazila je i Direkcija Igara Bosne i Hercegovine, te iskoristila priliku da se zahvali na podršci svim Ambasadorima najljepše sportske priče u BiH koji dugi niz godina čine veliku SIM porodicu.

 

„Velika nam je čast što je kvalitet našeg projekta prepoznao i najbolji bh. golman i ovom prilikom želimo iskazati našu zahvalnost u ime svih SIM-ovaca, kako Asmiru, tako i svim našim Ambasadorima za podršku koju pružaju Sportskim igrama mladih i što svake godine nađu način da usreće djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine“, istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora Igara u BiH.

 

Prije četiri godine, Asmir koji je i ambasador Specijalnih olimpijskih igara BiH, pokrenuo je Fondaciju čiji je cilj pomoći u finansiranju i izgradnji sportske infrastrukture u BiH. Fondacija je sudjelovala i finansirala nekoliko velikih projekata u našoj zemlji i Engleskoj, a trenutno je dijelom realizacije projekta rekonstrukcije sportskog kompleksa u Srebrenici.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box