Aspirin za prelijepo i zdravo lice

Aspirin za prelijepo i zdravo lice

face-mask

Mnoge žene koriste razne maske za lice da bi izliječile problematičnu kožu. Svjedoci smo da nijedna maska za lice nije tako jeftina. Vrijeme je da pokušate sa čudotvornim maskama za lice za aspirinom koji se rastvara u vodi. Sve što treba da radite je da je redovno koristite i naravno da niste alergični na aspirin. Zašto je aspirin tako čudotvoran da najproblematičniju kožu pretvara u savršeno zdravu, prelijepu i sjajnu?

Jedina tajna maske za lice sa aspirinom je glavna komponenta ovog lijeka, acetilsalicilna kiselina, koja je u sastavu ovog lijeka, a koristi se u kozmetici, i to jer:

                -smanjuje lučenje lojnih žlijezda

                -savršeno čisti kožu

                – spriječava urastanje dlačica

                -spriječava stvaranje akni i bubuljica

                -smanjuje upalne procese na licu i drugo

Redovno korištenje maske za lice sa aspirinom i čišćenje, smanjuje crvenilo i različite upale, dovodi do postepenog nestanka akni, poboljšava elestičnost kože i ten.

Indikacije i kontraindikacije maske za lice sa aspirinom

Prije svega, maska se preporučuje za problematičnu kožu ( akne, bubuljice, male crne tačke), zatim za masnu kožu jer maska sa aspirinom sužava pore i normalizuje rad lojnih žlijezda, te za stariju kožu jer vraća elastičnost i zdrav ten licu.

Pošto je aspirin lijek prije svega, a ne prirodna supstanca, naravno da može izazvati neželjene efekte, stoga se korištenje maske ne preporučuje trudnicama, dojiljama te osobama sklonim alergijama.

Prije nego počnete koristiti masku za lice, testirajte je na unutrašnjoj strani nadlaktice. Ako u toku dana ne dođe do negativne reakcije, slobodno je možete koristiti i na licu. Kao i za sve drugo, naravno postoje različita mišljenja u vezi primjene maske sa aspirinom, od potpunog oduševljenja do razočaranja. Prije svega sve zavisi od pravilne primjene maske te od individualnih karakteristika organizma.

Ako je vaša koža otečena, crvena, a akne i bubuljice konstantno izlaze, postoji riješenje. Maske za lice sa aspirinom u devet od deset slučajeva, imaju svoj efekat već poslije prve upotrebe.

U nastavku teksta pronađite svoj recept, ali znajte da maske za lice ne primjenjujete više od tri puta sedmično. Prije korištenja maske temeljno očistite kožu blagim pilingom za lice.

                Maska za masnu i kombinovanu kožu lica

Pomješajte četiri isitnjene tablete aspirina sa jednom kašikom vode. U to dodajte kašiku meda i kašiku maslinovog ili nekog drugog ulja te promješajte. Ulje dodajte samo ako je vaša koža više kombinovana nego masna. Nanesite smjesu na očišćeno lice, nježno masirajte par minuta i ostavite desetak minuta da djeluje, zatim isperite. Ova maska odlično čisti pore, umiriju iritiranu kožu te smanjuje upale.

                Maska za sve tipove kože

Isitnite četiri tablete aspirina, dodajte kašiku meda i promješajte. U tu smjesu dodajte kašičicu tople vode ( za masnu kožu ) ili kašičicu toplog ulja ( za suhu kožu ) i promješajte. Smjesu nanesite na očišćeno lice, uz nježno masiranje. Držite na licu dvadesetak minuta, zatim isperite uz blagu masažu lica. Rezultat: koža je potpuno očišćena, a lice izgleda svježe i zategnuto. Masku primjenjujte jednom sedmično.

                Maska za masnu kožu sa bubuljicama i aknama

Isitnite šest tableta aspirina i pomješajte sa tri kašike soka od limuna. Nanesite na očišćeno lice na deset minuta a zatim isperite sa rastvorom sode bikarbone i vode ( jedna kašika sode na litar vode). Nakon ovog postupka akne nestaju, crvenilo se smanjuje, koža postaje vidljivo svježa i čista. Maska se koristi jednom sedmično.

                Maska za normalnu kožu

Pomješajte tri isitnjene tablete aspirina sa jednom kašikom jogurta ili pavlake. Dobijenu smjesu nanesite na lice i ostavite dvadeset minuta. Isperite toplom vodom. Nakon ovog postupka male upale nestaju poslije prvog tretmana, a veće se vizuelno smanjuju. Prednost ove maske je u tome što je možete koristiti svaki drugi dan.

Maske za lice sa aspirinom baš kao i maske sa algama smatraju profesionalnim. Njih uveliko preporučuju kozmetičari kao sredstva za čišćenje kože lica. Naravno efekat maske sa aspirinom ne vidi se odmah, ali tri do četiri sata poslije korištenja svakako ćete vidjeti razliku. Budite strpljivi i metodični te će vaša koža biti čista i zdravo se sjajiti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS