Portal 072info

ASTRALNO PUTOVANJE: SMRT ILI SAN? Luta li i vaša duša noću?!

Rijetko, gotovo nikako, se ljudi ne susreću s pojmom “ASTRALNO” ili pojmovima koji su vezani za život van svakodnevnog. Donosimo vam priču o astralnom putovanju i vodimo u svijet koji je svim nepoznat.

Astralno putovanje je proces odvajanja duše od tijela, a to se događa uglavnom noću, pa sve što se “izdešava” ostaje nam u sjećanju samo kao san ili jednostavno mozak ne pohrani takav događaj, jer se u toku takve vrste “putovanja” slabo ili nikako koristi unutrašnja memorija.

Astralno putovanje se dešava kada niste svjesni, ali veliki korak da svjesno astralno otputujete jeste da sa činjenicom postojanja ovakve vrste putovanja vaše duše idete na spavanje. Ovu vrstu putovanja naučnici su dugo godina povezivali sa lucidnim snovima. Vi ste uglavnom svjesni da ono što doživljavate je san, jer takve događaje mozak registrira na taj način. Međutim, šta ćete uraditi kada se okrenete, a na krevetu ležite vi?

Naime, kada astralno otputujete vaša duša će se nači u prostoriji u kojoj se vi trenutno nalazite. Možete sami sebe gledati dok spavate, ali veoma je bitna stvar da zapamtite ovo: Astralno putovanje nije nimalo bezopasno, jer zapravo vi prelazite u svijet mrtvih. Vaša duša se nalazi sa drugim dušama, a od kojih, dokazano, postoje mnoge koje nemaju čiste namjere.

Ne preporučuje se udaljavati od svog tijela, jer u suprotnom druga duša može “zaposjesti” vaše tijelo, a vi ćete zauvijek ostati da lutate astralnim svijetom.

Prvi znak prije astrala su jako, jako snažni i ugodni trnci po cijelom tijelu,  zatim osjećaj kako lebdenjem napuštate tijelo i dižete se nekih pola metra ili metar u odnosu na tijelo. Nakon toga, doživjet ćete male probleme, tj. nećete u početku znati kako se kretati ni što činiti, način na koji ćete gledati je jako zbunjujuć jer ćete vidjeti  sliku od 360 stupnjeva.

Iz tih navedenih problemčića ćete se kretati nekontrolirano lebdjenjem u nasumičnim smjerovima i različitim brzinama, prolazit ćete kroz zidove, propadati prema dolje pa se naglo dizati uvis itd.  Trebat će vam neko vrijeme da se naviknete na sve to. Kada se budete željeli vratiti u tijelo samo dođete blizu njega i automatski ćete se vratiti, što će opet biti popraćeno onim jakim trncima. Nastaviti ćete spavati…

ZAPAMTITE: Astralno putovanje može da vam se desi bilo kad i bilo gdje, a možda se već  idešavalo, ali vaš mozak nije pohranio te informacije!

 

Podijelite članak