ASTRO SUJEVJERJE: Ovan nije sujevjeran, a Vodolija izbjegava bandere u obliku slova ”A”

Svi smo mi pomalo sujevjerni, mada zvijezde tvrde da ima onih znakova koji to ne priznaju… Izgleda, da se samo prave važni.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

OVAN

Sve te praznovjerice i gledanje u pasulj (osim čorbastog sa rebarcima u loncu) uglavnom su smiješne, možda telepatija i telekineza mogu da prođu, ali – u filmovima. Iako nije sujeveran, kad mu zvoni lijevo uvo, Ovan čeka da mu zazvoni i telefon – možda će čuti neke dobre vijesti ili lijep ženski glasić. Pošto se zna ko je gazda(rica) u kući, kad lupite šakom o sto, pazite da ne prospete so, da ne bude svađe sa voljenom osobom.

BIK

Voli da okrene šolju, kad popije staru dobru tursku kafu, samo da mu koleginica baci pogled na ljubavnu situaciju. Čita horoskope, voli da konsultuje i astrologa i numerologa, a jedna žena što gleda u karte, baš ga je zaprepastila svim onim što mu je vidjela u prošlosti, a tek ono što ga čeka – biće sjajno, ako se ostvari. Kad vidi crnu mačku, mijenja pravac kretanja i skreće u drugu ulicu, a tamo prolazi odžačar, pa se Bik sav srećan hvata za dugme.

BLIZANCI

Blizanac prelistava novine, dok jednim uhom na TV-u osluškuje meteorološku i bioritamsku prognozu. On najmanje vjeruje u sve te uglavnom nedokazane teorije, osim ako mu neko ne dokaže da tu ima mjesta i za logiku, u prevodu – zaradu. Traži “daljinac” da promijeni program, a lijevi dlan ga baš svrbi. Šta to bješe znači? Dobitak! A, pa onda se neće češati, samo neka svrbi, izdržaće on.

ČITAJ JOŠ:  Izolacija dovodi do pretilosti kod djece: Kako je spriječiti?

RAK

Nije da je sujeveran, ali baš je namjerno iznad ulaznih vrata okačio i vijenac od bosiljka i bijelog luka i potkovicu – valjda onaj komšija preko puta, neće više onako da blene u njega u prolazu. Opet je sanjao isti san, uzima sanovnik i baš je otvorio na strani gdje čuva presovanu djetelinu sa četiri lista, dobar je to znak. Zatvara sve prozore, provjerava ringle, bojler, brave na vratima, nikad se ne zna šta može da se desi, kad je kuća prazna.

LAV

Nije on sujeveran, ali ipak krišom čita literaturu iz parapsihologije i radiestezije, a o alternativnoj medicini, uglavnom, već sve zna. Ne fali njemu ništa, da kucne u drvo, samo ga malo bole leđa, to je od sjedenja, tješi se Lav, ali će onda bar da sjedne na sobni bicikl i udari tempo, dok gleda kroz prozor. A na prozoru bubamara – doći će mu gosti, bolje da provjeri ima li piva i energetskih napitaka u frižideru.

DJEVICA

Voli psihologiju, pravi razliku između čistog sujeverja i parapsihologije, pa guta literaturu iz tih oblasti. Krst na lančiću, brojanica, ikonice svetaca, presavijena novčanica u tajnom džepiću (bijele pare za crne dane) – da je ne bije maler. Ne voli da otvara kišobran u kući, ni da otkriva svoje planove, da je “ne čuje život”. Ako joj poklonite nož ili upaljač, odmah vam, simbolično, daje sitan novac – da ne dođe do svađe. A kad vidi novčić na ulici, ako je “pismo”, uzima ga za sreću.

ČITAJ JOŠ:  Namirnice za zdrave i snažne zube

VAGA

Vaga je racionalna (ona misli da je to zato što je njen znak jedini predmet, pa još od gvožđa), ali joj je jasno da ima nečega i sa “ove i sa one strane”. Staviće zato, za svaki slučaj, onaj privezak od tirkiza, tek toliko da je ne ureknu – tako neodoljivu. Ona zavidna koleginica hoće poštopoto da sazna, bar nešto o Vaginom ljubavnom životu i kod koga ide na manikir, pa joj stalno zagleda nokte što znači da je neko već ogovara. Vaga mudro ćuti i smješka se.

ŠKORPIJA

Ne voli kad ne zna na čemu je, a pošto joj je ljubavna situacija važnija, čak i od finansijske, Škorpija obilazi vidovnjake, i tarotologe, konsultuje astrologe i numerologe, gleda da im što manje priča, a što više čuje o sebi, i to prvo ono što je loše, a za dobro će se već nekako i sama snaći. Muška Škorpija već se obezbijedila, preko jedne crnokose gospođe koja joj je gledala u dlan i nabavila joj amajliju, za zaštitu.

STRIJELAC

Strijelac zinuo dok gleda zgodne djevojke na rolerima, a njegova saputnica na sjedištu pored njega kaže kako joj je neko rekao da će mu, ako zijeva, “zli duhovi” ući u usta. Ili muva, u najboljem slučaju. Strijelcu je to smiješno, ali je ipak zatvorio usta, mada nije sujeveran, iako je jednom našao potkovicu koju čuva kod kuće, za sreću. Žena Strijelac već se krišom obratila “bijelom magu”, ali nikom ništa ne priča.

JARAC

Zabrinut, zbog onog što je prethodne noći sanjao, Jarac razmišlja kako (najbolje nekom amajlijom) da zaštiti svoju porodicu, sebe, kućne ljubimce i komšijine kućne ljubimce. Sprema se na put već danima, ali prvo je stavio češanj bijelog luka i u unutrašnji i u spoljašnji džep kofera, što je sigurno, sigurno je. Čita sve što mu dođe pod ruku a ima veze sa okultnim temama, pa kada mu nešto ne ide, iako je Jarac – ne juri pred rudu, nego kaže sebi “ko zna zašto je to dobro”.

ČITAJ JOŠ:  Otkriveno kako je Ronaldova "zvijer" završila u Hrvatskoj, interesovanje za nju je ogromno

VODOLIJA

Voli astrologiju, numerologiju, hiromantiju, tarot i ciganske karte, a čita sve što joj dođe pod ruku o tajnim društvima, masonima i dvostrukim špijunima. Sujeverna, al ni za živu glavu ne bi priznala da se boji da ne razbije ogledalo, i da u širokom luku zaobilazi merdevine ili bandere u obliku slova “A”, kako ne bi slučajno prošla ispod njih. Ako se desi da tada kine, pomisli – istina je, mada zna da su joj sinusi zaista osjetljivi.

RIBE

Ne zna šta bi prije konzumirala iz bogate ‘okultne ponude’, jer mnogo sanja i voli da tumači snove sa prijateljicama, a tek kad joj ona komšinica sa četvrtog sprata otvori karte, ma slušala bi je cijelu noć; ipak pomalo zazire od vidovnjaka, ali obožava astrologiju. Dešava se da ne želi ni da uđe u hotel, ako je dobila sobu sa brojem trinaest, a kad obuje čarape naopako, ostaje u njima cio dan – zbog malera.

conopljanews

GODISNJICA
MARKETING