ASTROKARAKTER: Koje su pozitivne, a koje negativne strane horoskopskih znakova

Podijelite vijest

HOROSKOP

Bikovi su miroljubivi i nastoje pomoći drugima, rakovi su nježni i uvijek poštuju tuđe mišljenje, a Vodenjaci imaju izražen osjećaj za slobodu i pravdu, ali malo uvrnuti .

Svaki zodijački znak ima karakteristične dobre i ne baš dobre osobine. No mi imamo slobodnu volju i možemo odabrati što ćemo od njih izražavati u životu. U Zodijaku ne postoje dobri i loši znakovi, svi oni imaju potencijale koji se mogu izražavati na pozitivniji ili negativniji na-čin.

Većina ljudi koja zapravo ne zna mnogo o astrologiji smatra kako se rođenjem u nekom znaku automatski preuzimaju pozitivna obilježja toga znaka. Vrlo je čestoupravo suprotno. Na početku svojeg osvješćivanja gotovo u pravilu mnogo češće izražavamo negativne osobine tipične za naš Sunčev znak, a tek poslije dolazimo u priliku na harmoničan način usvojiti i pozitivne.

Upravo je zbog svega toga dobro upoznati negativne karakteristike znaka rođenja, a nakon toga usmjeriti pozornost na osvješćivanje pozitivnih. Tako svjesno možemo obuzdavati i ne baš plemenite reakcije te pobude.

OVAN

Pozitivno: Ovnovi znaju biti vrlo hrabri i odlučni. Djeluju brzo i ne treba im motivacija sa strane. Imaju mnogo energije i ne opterećuju se prošlošću.

Negativno: Ovnovi rade više stvari odjedanput i nemaju strpljenja za dugotrajne projekte. Iza njih uvijek ostaju gomile nedovršenih poslova. Kad nije kako su zamislili, postaju vrlo agresivni.

BIK

Pozitivno: Bikovi su vrlo topli ljudi. Uvijek nastoje biti praktični i pomoći drugima. Miroljubivi su te su vrlo često nadareni za umjetnost.

Negativno: Kad nisu u svom elementu, Bikovi postaju veoma nepokretni i lijeni. Tvrdoglavi su i ne prihvaćaju nikakve savjete sa strane. Kritični su.

BLIZANCI

Pozitivno: Blizanci su inteligentni i komunikativni. Vrlo lako odjedanput obavljaju više aktivnosti i pri tome su vrlo zabavni. Lako se sprijateljuju

Negativno: Ako nisu uravnoteženi, Blizanci postaju vrlo površni. U odnosima su hladni i manipulativni, skloni širenju lažnih glasina. Nevjerni su i nepouzdani suradnici

RAK

Pozitivno: Rakovi su veoma nježna i zaštitnički raspoložena bića. Toplinom i brižnošću drugima daju sigurnost. Snažno se povezuju s ljudima

Negativno: Ako nisu u svom elementu, Rakovi postaju jako posesivni. Druge opterećuju svojim emocijama i zabranjuju im slobodno djelovanje. Postaju hiperosjetljivi i skloni durenju.

LAV

Pozitivno: Lavovi vrlo dostojanstveno izražavaju svoje naklonosti. Veoma su topli i blagonakloni. Izražavaju se kreativno i uvjerljivo.

Negativno: Ako pretjeraju, Lavovi počinju nametati svoju volju drugima. Postaju oholi i neprestano veličaju svoje sposobnosti. Ako ih tko počne ugrožavati, postaju nasilni.

DJEVICA

Pozitivno: Djevice mogu postići savršenstvo u području kojim se bave. Vrijedne su i predani svojoj struci. Uz to su i vrlo analitične

Negativno: Kad nisu uravnotežene, Djevice neprestano kritiziraju sve što ih okružuje. Postaju zajedljive i cinične. Gube se u detaljima i ne mogu vidjeti širi kontekst u životu

VAGA

Pozitivno: Vage imaju razvijen smisao za estetiku i smatra ih se najljepšim znakom Zodijaka. Uvijek se korektno ponašaju i poštuju tuđe mišljenje

Negativno: Kad su negativne, Vage postaju neodlučne i sklone neprirodnu ponašanju. U odnosima s ljudima postaju ovisne o tuđim vrijednostima i potencijalima.

ŠKORPION

Pozitivno: Škorpioni imaju snažnu unutarnju energiju kojom mogu pomagati onima koji su u krizi. Vrlo su duhovni i posvećeni

Negativno:

Kad odu na mračnu stranu, Škorpioni postaju manipulativni i pesimistični. Bez ikakve grižnje savjesti zloupotrebljavaju druge te u odnosima pokazuju veliku dozu okrutnosti.

STRIJELAC

Pozitivno: Strijelci biraju ideale prema kojima onda usmjeravaju svoj život. Optimizmom i pozitivnošću motiviraju ljude oko sebe.

Negativno: Kad nisu u svom elementu, Strijelci propovijedaju jedno, a čine drugo. Nevjerni su u odnosima i sebično teže ispuniti samo vlastite želje. Katkad mogu biti fanatični.

JARAC

Pozitivno: Jarčevi su vrlo ambiciozni i spremni na velika odricanja kako bi postigli svoje ciljeve. Marljivo uče i spremni su ulagati mnogo energije u rad.

Negativno: Neuravnoteženim Jarčevima nije ništa važnije od društvenog uspjeha. Bezosjećajno eliminiraju suparnike, a svoj identitet oblikuju na temelju dužnosti koju obavljaju.

VODENJAK

Pozitivno: Vodenjaci imaju izražen osjećaj za slobodu. Društveno su osviješteni i pri tome se zauzimaju za provođenje pozitivnih reformi. Originalni su.

Negativno: Kad prevagne lošija strana, Vodenjaci u svojem buntovništvu krše sva pravila. šokiraju druge i donose proturječne odluke. Vrlo se teško uspjevaju zbližiti s drugim ljudima.

RIBE

Pozitivno: Ribe posjeduju urođenu duhovnost koja ih povezuje s nekim višim dimenzijama življenja. Suosjećaju s drugima i uvijek su spremne pomoći.

Negativno: Neuravnotežene Ribe pretvaraju život u niz kaotičnih događaja. Neodgovorni su prema bližnjima i sklone nekom obliku ovisnosti. Sebe doživljavaju kao vječne žrtve.

depo.ba