Portal 072info

Astronomske cijene u preprodaji: Ulazinice za meč BiH – Belgija preko 500KM

Prodaja ulaznica za utakmicu kvalifikacija protiv Belgije, koja će biti odigrana 7. oktobra na stadionu ”Grbavica”, počela je 25. septembra u poslovnicama ovlaštene partnerske agencije “Centrotours”.

Za ovaj meč u prodaju je pušteno 10.300 ulaznica, po cijenama od 30 KM za tribine sjever i istok, te 20 za južnu tribinu.

Ali, već prvog dana prodaje – cijene u preprodaji dosegle su astronomske cifre. Na najposjećenijem portalu u BiH, takozvanoj online pijaci OLX.ba, cijene za ovaj presudni susret dosegle su i do 500 KM.

Na jednostavnu pretragu ovog portala “Karte BiH – Belgija” izaći će vam i mnoštvo rezultata, sa cijenama od 50, 70, 100 KM, ali i 350 i 500 za dvije ili tri ulaznice.

Nogometni savez BiH ranije je saopćio da za meč vlada veliko interesovanje navijača, a do sada su primili veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica i izvjesno je da će kapacitet stadiona Grbavica biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače.

Iz NSBiH precizirano je da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu.

Procedura kupovine ulaznice je kao i za svaki drugi meč – ali to preprodavači iskoriste svaki put, pa cijene ulaznica za ovakve duele za nekoliko sati postanu astronomske.

N1

Podijelite članak