Portal 072info

Atletičar Amel Tuka nakon osvojenih medalja dobio i sestrića: Postao sam daidža divnom dječaku

Najbolji svjetski atletičar na 800 metara Amel Tuka nakon što je u samo nekoliko dana ostvario dvije pobjede i postavio nova dva svjetska rekorda, ostvario se u još jednoj ulozi, piše bh. novinska agencija Patria.

Tuka je 23. jula postao daidža, a njegova sestra Amela je rodila dječaka. Tuka je nakon pobjede u švicarskom gradu Bellinzoni na Atletskom mitingu 21. jula kazao da je mislio o sestri koja je bila pred porodom i da su jako bliski. No, dječačić je ipak sačekao da daidža osvoji još jednu medalju.

– Postao sam daidžaaaa jednom malom divnom djecaku. Hvala Allahu  – napisao je Tuka na svom Facebook profilu.

Tuka je utrku završio s vremenom 1:45,80, a nekoliko dana ranije tačnije 17. jula pobijedio je i na Dijamantskoj ligi u Monaku vremenom od 1:42.51 na 800 metara. Tuka je očarao sve ljubitelje atletike, ostvario je 10. rezultat svih vremena u svijetu atletike, oborio lični rekord, kao i državni rekord kojeg, uostalom, osim njega u BiH niko i ne postavlja već nekoliko godina.

Tuka se vratio u Italiju gdje živi posljednjih nekoliko godina te će pripreme za Svjetsko prvenstvo obaviti u jednom planinskom selu. Svjetsko prvenstvo održava se u Pekingu od 22. do 30. avgusta.

nap.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box