AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Bacačica kugle i diska Mediha Salkić i srednjeprugaš te olimpijac Amel Tuka, oboje članovi Atletskog kluba Zenica, proglašeni su na večerašnjoj ceremoniji Sportskog saveza za najbolje sportiste tog grada u 2020. godini.

Tuka zbog obaveza nije prisustvovao večerašnjoj ceremoniji u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, na kojoj su za najbolje klubove proglašeni Atletski klub Zenica i Ženski košarkaški klub Čelik. Najbolji treneri su također iz ta dva kluba – Mehmed Skender (AK Zenica) i Aida Kalušić (ŽKK Čelik). Najbolji sportisti juniori su skijaš Alen Bičakčić (SKI klub Zenica-2010) i teniserka Maja Dodik (TK Favorit).

Za najbolje sportiste invalide proglašeni su strijelci Zerina Skomorac i Nedžad Muharemović, članovi Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Zenica, a taj je klub i najbolji klub u invalidskom sportu.

Nagrada za životno djelo pripala je Hamidu Begovcu te posthumno profesoru Uzeiru Mehmedoviću. Posebnu nagradu za promociju Grada i afirmaciju sporta dobio je selektor kadetske nogometne selekcije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić.