Portal 072info

Atletski savez BiH o EP i OI

U Atletskom savezu BiH zadovoljni su nastupima bh atletičara na proteklom Prvenstvu Evrope u Amsterdamu,rečeno je na današnjoj pres konferenciji u Zenici. To se prije svega odnosi na izvrstan rezultat, 4. mjesto Amela Tuke u trci na 800 metara i 12. mjesto Mesuda Pezera u finalu bacanja kugle.

Podbačajem se smatra nastup Kemala Mešića koji je tri puta prestupio u bacanju kugle,ukazao je selektor, Elvir Krehmić.Predsjednik Saveza, Suad Kaknjo najavio je podnošenje protestne note međunarodnoj atletskoj federaciji po pitanju provođenja učestalih doping kontrola na proteklom Prvenstvu,kojima je posebno bio podvrgnut najbolji bh atletičar, Amel Tuka,uključujući i rano ujutro na dan finalne utrke što je umnogome uticalo na njegovu spremnost i koncentraciju.Kaknjo je istakao, da je nepun mjesec uoči Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru,izostala finansijska podrška nadležnih iz vlasti,kao i puno puta do sada.

Amel Tuka je najavio podizanje forme do Olimpijskih igara gdje će,kako je kazao,biti izuzetno jaka konkurencija i borba u kvalifikacijama.Psihički sam spreman,a treninge ću,u narednom periodu,zajedno sa svojim trenerom, prilagoditi jednom cilju,što boljem nastupu na Olimpijskim igrama,kazao je Tuka. 

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box