8691F575 C41F 49F7 A99E E1A538F85F7D
AUTOR: P.D.
DATUM: sij 6, 2022 @ 20:10
KATEGORIJA: Sport / Svijet

NAPOMENA: Portal “072info” je 06. januara 2022. prenio tekst pod naslovom “IDEMO DALJE: Australci zabranili podršku i transparente za Đokovića (VIDEO)”. Analizom portala “Raskrinkavanje” je utvrđeno da se radi “manipulaciji činjenicama”.

Naime, nisu tačne informacije navedene u tekstu da je transparent zabranjen jer je na njemu bilo ispisano ime Novaka Đokovića. Činjenica je da na tribinama Australian Opena nije dozvoljeno promovirati bilo kakve političke poruke, a budući da je transparent sadržao jasnu političku poruku, on je uklonjen.

Drama oko Novaka Đokovića i njegova nastupa na Australian Openu još uvijek traje.

Svjetski broj jedan jučer je oko 13:30 po srednjoeuropskom vremenu sletio u Melbourne, a onda je za njega krenula noćna mora.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Novak je završio u pritvoru na aerodromu i nije mu dozvoljen ulazak u zemlju, zbog toga što nije imao važeću vizu. Đoković je dobio medicinsko izuzeće zbog toga što nije cijepljen, no to nije prihvaćeno.

Kasno sinoć stiglo je rješenje o deportaciji, a Đoković se trenutno nalazi u jednom zloglasnom hotelu za imigrante i čeka konačnu odluku nakon što je uložena žalba.

Australci su mu danas pak zadali još jedan udarac.

Na ATP turniru u Melbourneu rano jutros sastali su se Rafael Nadal i Ricardas Berankis, a Španac je slavio s 2:0 i prošao u četvrtfinale gdje će se sastati sa Tallonom Griekspoorom.

Među navijačima na tom meču našao se i jedan čovjek koji je transparentom pružao podršku Novaku Đokoviću, nakon čega je dobio upozorenje od organizatora.

Australci su donijeli odluku o zabrani navijačima da Đokoviću pružaju glasovnu podršku ili dižu transparente u znak podrške svjetskom broju 1.

Spomenuti navijač je prema njihovim standardnima imao neprikladan transparent i rečeno mu je da, ukoliko ga ne skloni, mora napustiti tribine.

LIDER