Austrijanci oprezni: BiH će na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nogometna reprezentacija BiH sutra od 20.45 sati na Bilinom polju igra drugu utakmicu Lige nacija protiv reprezentacije Austrije.

Austrijanci su u prvom kolu bili slobodni pa su u prijateljskom meču kao domaćini savladali Švedsku rezultatom 2:0, dok su “Zmajevi” upisali prva tri boda u novoformiranom takmičenju, pobijedivši u Belfastu Sjevernu Irsku 2:1.

Uoči sutrašnjeg meča Austrijanci očekuju da će nametnuti svoju igru i slaviti pobjedu.

– Za nas je ovo prva utakmica, dok su oni u svom prvom susretu upisali pobjedu. Analizirali smo utakmicu i vidjeli na koji način su stigli do pobjede, a sam način na koji su slavili nije bio posebno uvjerljiv. Ipak, tri boda su ono što se broji. Sada mi želimo napraviti to isto u gostima. Mi ćemo nastojati da nametnemo svoju igru i kući krenemo s tri boda – rekao je Martin Hintereger (Hinteregger,) stoper Austrije i član njemačkog Augsburga.

Nakon njega obratio se i Sebastian Prodl (Prödl).

– Znamo da će BiH na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom – kratko je kazao Prodl.

Oni su svjesni da će naši nogometaši imati izuzetno veliku podršku na Bilinom polju.

– Ne znam hoće li pred domaćom publikom igrati na isti način kao u gostima. Veliko je pitanje i hoće li igrati Pjanić te hoće li biti spreman za ovaj susret. Ipak, mi znamo šta mi možemo ponuditi i kako možemo odigrati. Znamo da imamo kvalitet, ali isto tako i da utakmica neće biti lagana – zaključio je Hintereger.

Avaz.ba