Portal 072info

Austrijski mediji bruje o Zmajevima: Dolaze Bosanci, a među njima i veliki Edin Džeko!

Austrijski mediji već najavljuju dolazak nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja u utorak igra prijateljski meč s ovom zemljom, a gdje će novi selektor Meša Baždarević moći kvalitetnije vidjeti formu igrača, ako i provjeriti neke koje je uvrstio na spisak, piše novinska agencija Patria.

BiH je savladala selekciju Andore rezultatom 3:0, ali austrijski mediji to su i očekivali, a u tekstovima se posebno bave strijelcem sva tri pogotka protiv Andore Edinom Džekom.

Tako i Austrijanci potenciraju priču kako je Džeko najbolji strijelac BiH svih vremena, a sinoćnjim hat-trickom je dospio među 50 najboljih strijelaca državnih reprezentacija svih vremena. Na vječnoj listi strijelaca 48. mjesto sa kapitenom reprezentacije Bosne i Hercegovine dijeli Kinez Hao Haidong.

I veliki broj navijača BiH se očekuje u Austriji, a neki će direktno iz Andore kao i sami reprezentativci putovati u Austriju.

U Austriji inače živi blizu 150.000 ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a ma stadionu Ernst Happel u Beču očekuje se i veliki broj navijača Zmajeva I iz ostalih zemalja Evrope.

bh-index.com

Podijelite članak