Austrijski turistički radnik: Vlada Sebastiana Kurza se ponaša kao da je u Hrvatskoj rat

Screenshot 6 492
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Suvlasnik kompanije Valamara, lidera u turističkom sektoru u Hrvatskoj, Gustav Wurmböck, je u intervjuu za austrijski sedmičnjak Profil oštro kritikova mjere austrijskih vlasti prema Hrvatskoj, opisujući ih kao “pretjerani akcionizam”. Profil ističe da Valamar ima 34 hotela i 15 kampova i da može ugostiti 58 hiljada turista, piše Index.hr. Valamar je najveća turistička grupa u Hrvatskoj, a nalazi se “čvrsto u austrijskim rukama”. Gustav Wurmböck je i predsjednik Nadzornog odbora Valamara.

Profil je Wurmböcka prvo pitao kako su gosti iz Austrije reagirali na odluku vlade Sebastiana Kurza da Hrvatsku stavi na crvenu listu, a odgovore ne smije prenijeti jer nisu pristojne za novine.

“Od naših tri hiljade gostiju iz Austrije, njih 75 posto je moralo prekinuti odmor i navrat-nanos putovati u Austriju. Bili su bijesni, naročito zbog poziva da se vrate i zbog roka u nedjelju navečer. Kao da je u Hrvatskoj izbio rat. To niko u Hrvatskoj nije razumio, pa ni naši gosti”, rekao je Wurmböck.

Dodaje kako su na hrvatskoj strani predugo ignorisali situaciju, ali i da je situacija u Istri, na Kvarneru i na otoku Krku, gdje većina Austrijanaca ljetuje, bolja u epidemiološkom smislu nego u većem dijelu Austrije.

S druge strane, Makarska je žarište korone, a to je po Wurmböcku zato što su “noć pretvorili u dan” i “partijali kao u Ischglu”. Smatra da je stavljanje Splitsko-dalmatinske županije na crvenu listu opravdano.

“Mi hotelijeri smo tražili da se zatvore noćni klubovi jer se u njima događa veliko širenje virusa, ali zbog toga staviti cijelu zemlju na crvenu listu pretjeran je akcionizam koji je naročito nepotreban u dobrosusjedskim odnosima”, kaže predsjednik NO-a Valamara