Portal 072info

Autobuska stanica u Zenici jutros nije deblokirana

Do najavljene deblokade Autobuske stanice u Zenici jutros u osam sati nije došlo jer se na licu mjesta nisu pojavili pripadnici zaštitarskih agencija.

Angažovanje zaštitarskih agencija, najavio je jučer gradonačelnik Fuad Kasumović, uz poziv pripadnicima MUP-a da pruže asistenciju.

Rano jutros na Autobuskoj stanici, koja je autobusima „Zenicatransa – prevoz putnika“, u blokadi od 31. decembra, okupili su radnici ovog preduzeća, kao i brojne novinarske ekipe.

Iz Sindikata „Zenicatransa“ su iznova poručili da su spremni na razgovore o deblokadi Autobuske stanice, ali sa nadležnima iz policije, ali ne i sa privatnim zaštitarskim agencijama.

Očekujemo sjednicu Gradskog vijeća i usvajanje amandmana na budžet grada o pomoći „Zenicatransu“, kako bi vrlo brzo mogli staviti u funkciju naše autobuse i nastaviti rad“, poručio je predsjednik Sindikata, Huso Sarvan.

Gradonačelnik Zenica uputio je prije podne novi poziv MUP-u da pomogne Službi za privredu i upravljanje razvojem u novom pokušaju deblokade Autobuske stanice, koja je planirana u 11 sati. 

Zenicainfo

Podijelite članak
  • 33
    Shares

Počitajte još

Ministar Isak: Zenicatrans i javni prevoz kao komunalna djelatnost moraju biti sačuvani

Redakcija

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, ostaje blokada Autobuske stanice

Redakcija

Radnici Zenicatransa se nadaju pozitivnim signalima sa sjednice Gradskog vijeća

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box