AUTOM GURAO TIJELO PO CESTI: Vozaču zatvor za smrt pješaka koji je ležao u suprotnoj traci

zatvor policija ilustracija fena

Željko Todorović (26) iz Modriče osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na godinu dana zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, u modričkom mjestu Vranjak “audijem” udario pješaka, sugrađanina Nebojšu Kojića (40), koji je kobnih momenata ležao na putu, u suprotnoj traci, a koji je potom preminuo.

U presudi se navodi da se ova tragedija dogodila 24. juna 2020. godine oko 2.30.

  • Todorović je upravljao vozilom iako je imao 1,18 promila alkohola u krvi, usljed čega nije bio sposoban da vozi – navedeno je u presudi.

Kako se dodaje, Todorović, krećući se vozilom iz pravca Modriče prema Doboju, dolaskom u Vranjak, nije išao desnom stranom kolovoza, nego je vozilom prešao na suprotnu saobraćajnu traku.

  • Na toj traci se u tom momentu nalazio u ležećem položaju Kojić, glavom okrenutom prema središnjoj bijeloj liniji na kolovozu – ističe se u presudi.

Todorović je, dodaje se, svojim vozilom prešao preko tijela Kojića i to preko stomaka i grudnog koša prednjim lijevim točkovima automobila, te ga dalje pregazio.

  • Vozilo je guralo tijelo Kojića po kolovozu i došlo je do valjanja ispod vozila, usljed čega je Kojić zadobio povrede u vidu iskrvavljenja iz rascjepa srca, pluća, slezene, jetre i crijeva i razorenja za život važnih moždanih centara zbog preloma kostiju lobanje, od čega je i preminuo na licu mjesta – dodaje se u presudi, pišu Nezavisne.

Osim na godinu zatvora, Todorović je osuđen i na zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dvije godine, a ta kazna se računa od dana pravnosnažnosti ove presude, s tim što se vrijeme provedeno u zatvoru u nju ne uračunava.

Copy
Prethodni članakVozači oprez: Mokar kolovoz, magla i učestali odroni
Sljedeći članakPriprema se veliki koncert Halida Bešlića u Austriji: Nikad nije bio veći interes